Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür'ün etkilediği burçlar

Koç burcunda dolaşmaya başlayan Merk'ün koçları nasıl etkilediğini anlatmıştım. Şimdi etkilediği diğer burçları inceleyeceğim.

Öncelikle koçun tam karşısında bulunan terazilerle başlayalım. Çünkü, neredeyse koçlar kadar açık ve yoğun bir etki altında bulunuyorlar. Merkür, teraziye karşıt oluşturuyor yani, zıt açı yapıyor.

Bu durum terazilerin zihinsel faaliyetleriyle birlikte insan ilişkilerini de hareketlendirecek. Ancak, dikkatinizi bir tek konuya odaklamanız zor olacak. Tabii doğal kararsızlığınızın da artacağını ilave etmekte yarar var. Bu arada fikirlerinizi savunmak için her zaman olduğundan daha büyük bir itilim duyacaksınız.

Tabii bunun sonucunda tartışmacı bir tavır içine girerek hemen her konuda düşüncelerinizi ileri sürebilir, hatta gereksiz tartışma ortamları dahi yaratabilirsiniz.

Zihinsel faaliyetleriniz hızlı olmakla birlikte fikirleriniz konudan konuya hızla sıçrayacak ve bir konuya konsantre olmanız zor olacak. Tabii buna bağlı olarak kararsızlıklarınız da artacak.

Aile bireyleri, komşular ve iş arkadaşlarınızla aranızda yanlış anlamalar, anlaşılmalar meydana gelebilir, yakınlarınızın sorunlarıyla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Ve bütün bunlardan sıkıntı duyabilirsiniz.

Üstelik aynı zamanda Mars'ın etkilerini de güçlü biçimde hissettiğiniz için Merkür etkilerini daha sert biçimde yaşayabilirsiniz. Çünkü, tepkileriniz daha sert olacağı gibi sabırsız ve kararsızlığınız da artabilir. Bu devre içinde sağlığınıza özen göstermeli, kendinizi aşırı derecede yormaktan kaçınmalısınız. Ateşli hastalıklara kolay yakalanabileceğiniz gibi alkollü içeceklerden de etkilenebilirsiniz.

Merkür'ün bu konumundan aslan ve yaylar olumlu etkilenecekler. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin artacağı bu devre içinde özellikle insan ilişkilerinden büyük yararlar elde edebilir, son derece aktif bir tempoya girebilirsiniz. Katılacağınız davetlerde tanışacağınız kişilerin desteğini almanız ve planlı, kararlı davranmanız mümkün olacak. Düşüncelerinizi rahat açıklayabilir, ikna edici ve etkileyici konuşmalar yapabilirsiniz.

Karar veremediğiniz, sıkıntı duyduğunuz konular hakkında son derece olumlu bir tavır içine gireceksiniz. Tabii buna bağlı olarak olaylar da olumlu bir biçimde gelişecek.

Bu dönem sizin için atılımlar yapmak, planlarınızı uygulamak ve ilişkilerinizi güçlendirmek için son derece olumlu ve uygun bir devre. Mars'ın enerjisini yapıcı yönde kullanabilir, isteklerinizi gerçekleştirmek için harekete geçebilirsiniz.

Gökyüzünün bu konumundan olumsuz etkilenenler ise yengeç ve oğlaklar. Aslında ‘‘olumsuz‘‘ demek, yanlış olur. ‘‘Sert etkilenenler’’ demek, daha doğru. Çünkü, gezegenlerin etkisi ister sert ister yumuşak olsun, gökyüzünden akan enerjileri nasıl kullanacağınız (Olumlu ya da olumsuz) tamamen size bağlı bir durum.

Son derece sert bir etkiyi kişinin kendisi için çok olumlu kullanabildiğini gördüm. Bu nedenle gezegen etkilerini kötü ya da iyi diye ayırmak yerine kötü kullanmak ya da iyi kullanmak şeklinde tanımlamak bence daha doğru olur. Ve kişi, gökyüzünün etkilerini ulaştığı bilinç düzeyinde değerlendirip kullanabildiği için, bilincinizi yükseltmeniz gerekiyor, diyorum.






 








Yazarın Tüm Yazıları