Yasemin Boran: Yasemince







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Mayista neler olacak

Aslinda bu yaziyi nisanin son haftasi yazmaliydim, ama simdi yaziyorum. Ustelik Merkur'un burc degistirdigi gun yazmak daha ilginc. Cunku Merkur hizla gecip gittigi Boga Burcu'nu terk ediyor ve yoneticisi oldugu Ikizler Burcu'na giriyor.

Merkur'un Ikizler Burcu'na girmis olmasi tabii ki, cok onemli. Cunku bu burcta hayli uzun bir zaman kalacak. Mayis boyunca Ikizler Burcu'nda dolasacak ve haziranin dordunde geri donecek. Anlayacaginiz Merkur'un bir burcta uzun kaldigi donem.

Ikizler Burcu'ndaki Merkur oncelikle Saturn ile kavusum yapiyor. Hatta su siralarda bu etkiyi kisa sure icinde de olsa gozleyebiliriz. Fikirlerin ve planlarin saklandigi veya ifade edilemedigi bir durum ortaya cikabilir. Fakat, bu durum gecici bir donemi isaret ediyor. Sadece birkac gun icin. Ardindan Neptun ile uyumlu bir aci yapacak. Bu durum yaratici bir enerjinin aciga cikacagini ve ilginc fikirlerin gundeme gelecegini isaret ediyor. Ayrica sanatsal faaliyetlere yonelik toplantilar acisindan da verimli olacagini soylemek gerek.

Merkur daha sonra Pluton ile zit aci olusturacak. Tabii bu arada Ikizler Burcu’nda dolasmakta olan Jupiter ile birlesecek. Yani zihinsel ve fiziksel iletisimi sembolize eden akil gezegeni Merkur'un Jupiter tarafindan beslenecegini ve etkilerinin buyuyecegini soyleyebilirim. Anlasmalar ve sozlesmeler acisindan ilginc gelismeler meydana gelebilir. Fakat, Pluton'un yuksek potansiyelli enerjisi iletisim, kararlar, yazili ve sozlu anlasmalara karisikliklar getirebilir.

Daha sonra Merkur, Uranus ile uyumlu bir aci yapacak. Son derece ilginc fikirlerin birden bire ortaya ciktigini gozlemleyebiliriz. Ustelik alisilmisin disinda, ozgur bir bicimde ifade edilecek bu fikirlerin kabul gormesi mumkun. Son derece zekice ortaya konulacak durumlar ve cozumleri etkileyici olabilir.

Tabii bu arada Mars'i unutmamak gerek. Merkur ile zit aci meydana getirecek olan Mars zihinsel gerilim yaratabilir. Tartismaci ve kavgaci bir tutum icinde fikirlerin soylenebilecegini isaret ediyor. Sivri dilli bir tutumun yaratacagi olaylar da pek istenilen bir durum degil tabii... Bu devre icinde zihinsel faaliyetin kontrol altina alinmasinda yarar var. En azindan soylenecek sozlerin fazla yaralayici olmamasina dikkat etmek gerekiyor.

Ayrica Mars Turkiye'nin onikinci evde duran Ay'ini tetikliyor. Yani hastaneler, hapisaneler, disari kapali orgutleri sembolize eden bu alanda Ay'in harekete gecmesi, gizliliklerin yaratabilecegi sert olaylarin aciga cikabilecegini sembolize ediyor. Tabii simdiye kadar saklanmis olanlarin da ortaya cikmasina neden olabilir.

Gokyuzunun bu konumu genel olarak yeni atilimlar, planlar ve hizli calismalari sembolize ediyor. Ancak bu devre icinde alinacak kararlar yarim birakilmamali ve tamamlanacak isler bitirilmeli. Sonraya birakilirsa (Haziran donemine) zorluklar cikabilir diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları