Yasemin Boran: Yapmamayı öğrenmek






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Şayet hayatınızdan memnun değilseniz önce nelerden memnun olmadığınızı tesbit edin. Bugüne kadar neler yaptığınızı düşünün. Hatalarınızı ortaya çıkartın. 'Keşke şunu yapmasaydım' dediğiniz ne varsa, bunları oturup teker teker yazın.

Bugün memnuniyetsizliğinizi yaratan durum, sadece tek bir olayın sonucu değildir. Hatta yakın geçmişte hata olarak değerlendirdiğiniz olay, şu anda durumunuzun tek yaratıcısı bile olmayabilir.

Bir çok olayın, bir çok hamlenin, birbiriyle ilgisiz gibi görünen çeşitli durumların toplamında bugün yaşadığınız durum ortaya çıkar. Siz ise, tek bir sorumlu ararsınız. Ve tabii suçlu daima sizin dışınızdaki biridir. Veya sizin kontrolünüz dışında meydana gelen olaylar yüzünden mutsuz olmuşsunuzdur.

İnsan, kendini suçlayarak yaşayamaz. Ama hatayı kendi dışında aramaya devam ettiği sürece de bir arpa boyu yol alamaz.

Şimdi değerlendirme zamanı. Hayatı ve kendinizi değerlendirmek için harekete geçin. Çünkü mutsuz olarak da yaşanmaz.

Aşama yapmak gerekir. Mutsuzluk çukurundan çıkmak gerekir. Bunun için hatalarımızı tesbit etmek ve kabul göstermek şart. Ancak, kabul gösterdikten sonra kendi potansiyelimizi, neler yapabileceğimizi tesbit edebiliriz. Ve ancak kendimizin neler yapabileceğini bildikten sonra içinde bulunduğumuz durumu aşmak için harekete geçebiliriz.

Kendimizden ve yaptıklarımızdan utanmayalım. Hatalarımızı kabul göstermeyi bilelim. Çünkü insan, hatalarıyla büyür. Yeter ki, hatalarını kabul gösterip neleri yapmaması gerektiğini öğrenebilsin. Yapmamayı öğrenmek, yapacaklarının yolunu açacaktır diyorum,

Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları