Yasemin Boran: Vücudunuzun söyledikleri

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Nasıl durduğunuza hiç dikkat ettiniz mi?..

Kendimizle ilgili hemen her konuda olduğu gibi duruşumuzun da farkında değiliz. Tabii ki, zaman zaman aynaya bakar ve kendimizi inceleriz. Fakat, bu incelemeyi yaparken sadece nasıl göründüğümüze bakarız.

Aslında sadece aynada nasıl durduğumuz ve ne nasıl göründüğümüz yeterli değil. Genel duruşumuz hakkında aynadaki görüntümüz bize pek fazla bir ip ucu vermez.

Peki bedenimizin farkına nasıl varacağız?

Çoğu zaman sürekli oturmaktan ya da aynı biçimde durmaktan belimiz, bacağımız ya da sırtımızın ağrımasıyla duruşumuzun hatalı olduğuna karar veririz. Belimiz, sırtımız ya da herhangi bir yerimizde beliren ağrılarımızın nedenini duruşumuza bağlamayıp ‘‘Bugün çok yoruldum’’ şeklinde bir yorum yaparız. Aslında yorgunluğumuzun ve ağrılarımızın nedeni duruşumuzun bozukluğundan kaynaklanmaktadır.

Üstelik, ayakta yahut otururken bedenimizin aldığı şekil sadece ızdırap verici ve yorucu olmasının dışında karşımızdaki kişilere de nasıl biri olduğumuz, neler hissettiğimiz hakkında mesaj vermektedir. Örneğin, yeni tanıştırıldığınız biri karşınızda kamburunu çıkarmış, boynunu bükmüş bir halde duruyorsa, onun hakkında ne düşünürsünüz?..

Hayatından bezmiş, kendine güvenmeyen, düpedüz zavallı biri olduğu duygusuna kapılırsınız. Ve önemli bir konuda son derece yetenekli olduğunu söylemiş olsalar bile içinizden ona sorumluluk vermek gelmez. Çünkü, sizin üzerinizde güven uyandırmaz.

Peki, ya siz?.. Çalışırken, otururken, yürürken nasıl duruyorsunuz?.. Kendinize hiç dikkat ettiniz mi?..

(Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları