Yasemin Boran: Takıntılı düşünceler

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Adının açıklanmasını istemeyen bir okuyucu, düşünceleriyle ilgili sorununu şöyle dile getiriyor;

‘‘Onbeş yıldan fazla zamandır sıkıntılar içindeyim. 13-15 yaşlarında zor olaylar yaşadım. O yıllarda içime kapandım. İnsanlarla iletişimimi kestim. Ve o günden beri de iletişim zorluğu yaşıyorum. Psikoloğa gitmeyi denedim. Fakat, gitmedim. Benim sorunum düşüncelerimle ilgili. Yazamayacağım kadar çok olumsuz düşünceler içinde mutsuz ve huzursuzum. Üstelik evli ve bir çocuğum var. Ve bu halimi çocuğuma yansıtmak istemiyorum. Sizin zaman zaman yazdığınız yöntemleri deniyorum. Zihnimi temizleyip düşüncelerimi tamamen değiştirmeye çalışıyorum fakat, olmuyor.’’

İnsanın düşüncelerini değiştirebilmesi söylendiği ve yazıldığı kadar kolay bir iş değil. Üstelik sizin gibi on yıldır aynı düşünceye takılmış biri için, bu takıntıdan kurtulabilmek gerçekten zor. Fakat, imkansız değil. Bunun için gerçek bir istek içinde bulunmak ve bunu sürdürecek iradeyi göstermek gerekiyor. Tabii bütün bunlar yeterli olmayabilir ve yardıma ihtiyacınız olabilir. Böyle bir durumda konusunda uzman olan bir doktordan yardım almak, doğru bir davranıştır.

Hem ehliyetli bir kişinin yardımını alıp hem de sizi rahatsız eden düşünceden kurtulmak için yaptığınız çalışmaları sürdürmeye devam etmelisiniz.

Kurtulmak istediğiniz düşünceyi kafanızdan atmak için yoğunlaşırken kendi üzerinizde çok fazla baskı yaratmaktan kaçının. Çünkü, kurtulmak için çırpındıkça daha çok saplanırsınız. En iyisi vakit kaybetmeden bir doktora görünün.

Yazarın Tüm Yazıları