Yasemin Boran: Öğrenme zamanı






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Türkiye'yi dolaşıyorum. Gelen davetlere gidiyorum. Çünkü şimdi öğrenme zamanı. Bilgiye en fazla ihtiyaç duyduğumuz zaman. Ve Antalya'da dinlemek için gelenlerin katılımını gördüğüm zaman çok etkilendim. Şimdi öğrenme zamanı, hakkındaki düşüncemin doğru olduğunu anladım.

Mesela bir eğitim programı uygulamam için Antalya'ya gelmemi isteyenlerin arzusunu gördüğüm de ne yapacağımı şaşırdım. Tabii ki, böyle bir çalışma yapmaya gönülden istekliyim. Fakat, ne yazık ki, astrolojiyi birkaç gün içinde öğrenebilmek mümkün değil. Belki prensiplerini, felsefesini ve başlangıç hesaplarının tekniğini anlatmak mümkün olabilir ama astrolojiyi öğrendim diyebilecek hale gelinemez.

Astroloji uzun soluklu bir disiplin. Ama sakin gözünüz korkmasın. Çünkü, bir kez başladıktan sonra keyfini yakalıyorsunuz ve daha sonra yaşam biçiminiz oluyor. Zaten öğrenmek, müthiş keyifli bir eylem. Hele bir de öğrendiğiniz konu, kendiniz olunca, heyecan verici bir keyif haline dönüşüyor. Bunu kendimden başka yetiştirmekte olduğum öğrencilerden biliyorum. Hayatları neredeyse 'Astrolojiden önce ve sonra' şekline dönüşmüş bulunuyor. Yani kendilerini keşfettikçe değişimlerini gerçekleştiriyorlar. Hem de fazla zorlanmadan. Bilginin hayatı kolaylaştırmasını pratik olarak deneyimliyorlar.

Şimdi 'Astroloji öğreniyoruz' programının başlangıç bölümünü gelen talep nedeniyle tekrarlayacağım. 19 Nisan 2001 Perşembe akşamı başlayacak olan bu programa katılmak isteyenler 0216 355 11 90 telefondan ayrıntılı bilgi alabilirler. Böylece öğrenme zamanını iyi değerlendirebilirler, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları