Yasemin Boran: Güneş tutulması bugün






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

21.yüzyılın ilk Güneş Tutulması bugün meydana geliyor. Türkiye saatiyle 15:05 de meydana gelecek bu Güneş Tutulması'nın diğer ilginç tarafı Yaz ekinoksuna denk gelmesi.

Yılın en uzun günü olan 21 Haziran günü meydana gelen bu tutulma yeni bin yılın ilk Güneş Tutulması ve bizim için çok önemli. Çünkü Türkiye'nin yıldız haritasındaki Ay'ın tam üzerinde meydana geliyor.

Bu kez meydana gelen Güneş Tutulması Türkiye'den görülmeyecek. Ayrıca tutulma anında gökyüzünün konumu da 1999 yılındaki kadar diğer gezegenlerin sert etkileri altında bulunmuyor. Ancak, Türkiye'nin doğum haritasında bulunan Ay'ın tam üzerine gelmesi, Türkiye'nin yeni bir değişim süreci içine girdiğini işaret ediyor.

Güneş Tutulması sözünü duyar duymaz insanların ilk tepkisi 'acaba deprem olacak mı' endişelerini yaratıyor. Ancak, bu tutulmanın Türkiye açısından deprem benzeri bir felaketi işaret etmediğini hemen belirtmeliyim.

Yengeç Burcu'nun 0 derecesinde meydana gelen bu tutulma, Türkiye'nin yıldız haritasında 29 derece İkizler Burcu'da bulunan Ay'ını tetikleyecek. Bu durum Türkiye'yi idare eden üst düzey yöneticileri zorlayacağını ve etkileyeceğini işaret ediyor.

Gökyüzünün bu konumu geçmişin saklı kalmış, açıklanmamış, gizli kapaklı olaylarının ortaya çıkmasına ve bazı gerçeklerin değişmesine neden olabilecek bir etkiyi sembolize ediyor.

Güneş Tutulmalarının özellikle kitleleri etkilediğini, bir çeşit mütasyon sayılabilecek büyük değişimin, kitlelerin şuurunu etkilediğini değiştirici bir nitelikte olduğunu önceki yazılarımda belirtmiştim. Bu kez meydana gelen Güneş Tutulması da Türk Halkının şuur düzeyinde kitlesel değişimi meydana getirecek olayları işaret ediyor. Üstelik yeni bin yılın ilk tutulmasının ekinoksta meydana gelmesi çok ilginç bir işaret diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları