Yasemin Boran:Bedenin sesini duyun (3)






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

İnsanın kendi kendisine yapacağı yardımı hiç kimse yapamaz. Yeter ki, kendisine değer vermeyi bilsin.

Şimdi 'bu da ne demek' diyeceksiniz. 'Elbette ki, kendimize değer veriyoruz' diyerek karşı çıkacaksınız. Ama gerçekten değer veriyor muyuz?

Aslında ne kendimize, ne de kendimizin dışındaki şeylere değer vermeyi bilmiyoruz. Sadece değer verdiğimizi düşünüyoruz.

Düşünmek başka bir şey, yapmak başka. Bizler düşünmeyi bile bilmiyoruz. Sadece öğrendiğimiz, ezberlediğimiz fikirleri ve davranışları tekrarlıyoruz. Tıpkı robot gibi. Ama biz robot değiliz. Bize verilmiş, ezberletilmiş bilgilerin dışında muazzam yeteneklerle donanmış durumdayız. Fakat, ne yazık yeteneklerimizin farkında değiliz.

Artık kendimizi öğrendiklerimizle sınırlandırmaktan vazgeçelim. Kendimize gerçekten değer vermeye başlayalım. İşe bedenimizin sesini duyarak, duymaya çalışarak başlayabiliriz.

Nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız, bedeninizle irtibata geçmeyi kuvvetle düşünün ve isteyin. Dikkatinizi bedeninize yöneltin. Başlangıç olarak niyet etmek çok önemli. Biliyorsunuz, her şey niyetle başlar. Siz de kuvvetle niyetinizi düşünün.

Rahat olduğunuz ve sizi kimsenin rahatsız etmeyeceği bir zamanı belirleyin ve sakin bir köşede rahat bir şekilde oturun veya uzanın. Bunun için akşam uykudan önceki zaman çok uygun. Tabii başlangıç için.

Sonra dikkatinizi ayaklarınıza yöneltin ve yavaş yavaş hareket ettirin. Ayaklarınızı öylesine yavaş hareket ettirin ki, bütün dikkatiniz ayaklarınıza odaklansın. Bu sırada kan dolaşımından adalelerinizin nasıl hareket ettiğine kadar her şeyi hissedeceksiniz. Bu müthiş bir deneyimdir. (Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları