Yasemin Boran: Balıklar'ın gizemi






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Balıklar'ın hepsi suyun gizemini bünyelerinde barındırırlar. Kimi bu taraflarını açıkça ortaya koyarken kimileri de büyük bir ustalıkla gizler. Fakat onun efsanevi ülkelerden gelmiş mitolojik bir varlık gibi etrafta dolaştığını görürsünüz.

Sanki yere basmıyor gibidir. Parmak uçlarıyla dokunduğu yeryüzünde danseder gibi ahenkle yürür.

Müzik, dans ve sanat. Bir Balık'ı tarif etmek için bu üç kelime yeterli. Çünkü, Balık'ın müzisyen olması, dansçı olması ya da sanatın herhangi bir alanında çalışması gerekmez. O doğuştan sanatçıdır. Başka her şeyi yapabilir. Reklamcı olabilir (üstelik onun yaratıcı hayal gücüne bundan daha uygun bir meslek düşünülemez) veya işletmeci, öğretmen, eczacı...

Aklınıza gelebilecek her türlü iş kolunda Balıklar'a rastlayabilirsiniz. Fakat, o her ne yaparsa yapsın bir tarafı ya müzik yapıyordur, ya da resim. Tabii fırsat buldukça dans etmekten de geri kalmaz. Ve ayakları sanki bu iş için yaratılmış gibidir. (Doğum anında sert etkiler almış olanlar hariç)

Balıklar'ın bilinmeyen bir tarafı da hiç büyümedikleri izlenimi uyandırmaları... Bunun sizin üzerinizde yaratılan bir duygu olduğunu sakın unutmayın ve ona çocukmuş gibi davranmayın. Tabii davranabilirsiniz. Ve o bundan çok hoşlanabilir. Ancak, bu nedenle onu ciddiye almamak gibi bir gaflete düşebilirsiniz. İşte bunu yapmayın.

Balıklar'ın hiç büyümeyen bir çocuk tarafları vardır ki, gerçekten yanıltıcıdır. O, hangi yaşta olursa olsun tıpkı bir çocuk gibi dünyayı algılar ve yaşar. Hayal gücüyle oynadığı gizemli oyunlardan hayatı boyunca vazgeçmez.

Şayet onun oyun arkadaşı olursanız sizi çok sevecektir. Sakın tersini yapmayın. Onu dünyanın katı gerçekleriyle yüzleştirmeye çalışmayın. Zaten bu gayretiniz de pek bir işe yaramaz. Çünkü, ona istemediği bir şeyi yaptırmak neredeyse imkansızdır. Ama onun istemesini sağlayabilirsiniz diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları