Yaşayan en seksi 100 Türk

Güncelleme Tarihi:

Yaşayan en seksi 100 Türk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2009 00:00

Uzaya bizi temsilen 50 güzel kadın ve 50 erkek gönderecek olsak, neslimizin devamı için kimleri seçerdik? Bu sorunun peşine düştük, büyük bir jüri kurduk ve onlara yaşayan en seksi Türkleri sorduk. Herkesin farklı fikirleri bir havuzda toplanınca ortaya ülkenin en çekici insanlarından oluşan 100 kişilik bir liste çıktı. İşte “Yaşayan En Seksi 100 Türk”. Haydi kıyaslayın bakalım, sizin listenizle ne kadar uyumlu?

Yaşayan En Seksi 50 Türk Kadın / Foto Analiz
Haberin Devamı

Yaşayan En Seksi 50 Türk Erkek / Foto Analiz

SARIŞIN-ESMER REKABETİ

Bu oylamayla da anlaşıldı ki Meriç’in batısından Arap çöllerine kadar bütün Ortadoğu’da Kıvanç Tatlıtuğ’un borusu ötüyor. Avrupai sarışın, Anadolu görünümlü esmer rakibi Kenan İmirzalıoğlu’yla kıyasıya bir mücadele verdi ama yarışı 176’ya 106 gibi ezici bir farkla kapattı. Tatlıtuğ toplam 21 jüri üyesinden puan aldı. Kadın ya da erkek, ünlü ya da ünsüz, genç ya da yaşlı, seksi erkek deyince her 10 kişiden 5’inin aklına bu yeni model Behlül geliyor.

BEREN SAAT

NESİ SEKSİ

 Masumane bakışları (ABDULLAH OĞUZ)
 Stil sahibi olması (GAYE SÖKMEN)
 Gençliği ve duruluğu (DİLEK HANİF)
 Makyajla büyütülmüş görüntüsü (ERDEM KIRIM)

KIVANÇ TATLITUĞ

NESİ SEKSİ

  Kusursuz hatları (DİLEK HANİF)
  Milli seksi (ABDULLAH OĞUZ)
  Fazla gevşemeyen bir adam olması (NİHAT ODABAŞI)
  Mesleğinde başarılı olması (GAYE SÖKMEN)
  Karizmatik hali (ATİLLA OYMAK)
  Muhteşem gözleri (ERDEM KIRIM)

Haberin Devamı

MEGASTAR’IN SEKSAPELİ KAÇTI

Ajda Pekkan, Nebahat Çehre, Müjde Ar gibi isimler listenin prestij markaları. Onların listede olmaları önemli, rekabet üstü tutup sıralamalarına bakmamak lazım. Ama dikkat çeken bir isim var ki gerçekten şaşırtıcı: 22’nci sıradaki Tarkan. Hayır, akla gelmiyor değil. Bilakis oy alıyor. Ama aldığı puanlar hep 1 ve civarı. Totalde işe yaramıyor. Belli ki dengeyi müzikten Hasankeyf gibi sosyal sorumluluk projelerine çevirmek, megastarın seksiliğinden çok şey götürmüş. Acaba bunu bir uyarı kabul eder mi?

HÜLYA AVŞAR’A N’OLDU?

Jüri üyelerimize bir kısıtlama getirmedik ama herkes kendi kendine oy vermeme zarafetini gösterdi. Böyle olunca da bazıları için jüride olmak bir dezavantaja dönüştü. Hülya Avşar da bu dezavantajı yaşayanlardan. Ama 26 puanda kalmasını bununla açıklamak yanlış olur. Türkiye’nin en güzel kadını dendiğinde daha birkaç yıl öncesine kadar bütün parmakların döndüğü Avşar, listede 19’uncu sırada. Neyse ki tesellisi var: Bir ayrılıp bir barıştığı sevgilisi Saadettin Saran da listede. Saran en seksi erkekler sıralamasında 47. sırada.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’A OY VEREN ÜNLÜLER KİM?

Gelen oylardan birkaç tanesini mecburen diskalifiye ettik. Yaşayan En Seksi 100 Türk seçmesinde Atatürk’e, hatta rahmetli Aysel Gürel’e bile oy veren çıktı. İki ünlü isim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi. Kimin kime oy verdiğini açıklayamıyoruz ama Başbakan’a yapılan yorumlarda “kilosuz olması ve haksız bile olsalar yakınındakileri kollaması çekici” diye not düşüldü. Sadece Hülya Avşar bir oyunun özellikle belirtilmesini istedi: “Yanlış anlaşılır, yaranma sanılır diye çok düşündüm. Ama Arzuhan Doğan Yalçındağ’a da oy vermek istiyorum. Çünkü onu çok etkileyici buluyorum, bayrağı çok güzel taşıyor” dedi.   

Haberin Devamı

AYŞE ARMAN FENOMENİ

Aşk-ı Memnu dizisinin etkisi, jüride yapımcı Kerem Çatay’ın da olması birer etken tabii. Ama Beren Saat 20 kişiden topladığı puanlarla, bütün bunları aşan bir seksiliği olduğunu tescilledi. Onun özelliği şu: Ya adı hiç anılmıyor ya da beğenen tam puan veriyor. Fakat listenin en tartışılacak ismi gazeteci Ayşe Arman. Onca manken, model, oyuncuyu ekarte edip ikinciliği kopardı. Üstelik kendi kendisine oy verememesine rağmen. Birinci Beren Saat’le arasında 29 puan var. Beren Saat’e 20 kişi oy verirken, oyunu Ayşe Arman’dan yana kullananlar 16’da kaldı.

AYŞE ARMAN

NESİ SEKSİ

 Zeki olması (AHMET HAKAN)
 Ne kadın ne erkek hafif androjen olması (NİHAT ODABAŞI)
 Seks kelimesini rahat kullanabilmesi (IŞIN GÖRMÜŞ)
 Özgüveni (DİLEK HANİF)
 Doğal olması  (GAYE SÖKMEN)
 Hayata bakışı  (FEM GÜÇLÜTÜRK)
 Soyunabilecek cesareti göstermesi (ATİLLA OYMAK)
 Gündemi değiştirebilme gücü (ERDEM KIRIM)
 Açık sözlü olması (ÜMİT KARAN)

Haberin Devamı

HEM JÜRİDEOLUP HEM DE LİSTEYE GİRENLER

Ayşe Arman
Hülya Avşar
Müjde Ar
Ahmet Hakan
Bennu Gerede

5 N 1 K CAZİBESİ

Kim demiş gazete okunmuyor, haber izlenmiyor diye? Okunuyor, izleniyor, hatta seksi bile bulunuyor. Listeye giren köşe yazarı, sunucu, gazeteci ve televizyoncular bunun kanıtı: Ayşe Arman, Ertuğrul Özkök, Güneri Cıvaoğlu, Ahmet Hakan, Banu Güven.

MEHMET GÜNSUR

NESİ SEKSİ

 İyi çocuk hali (IŞIN GÖRMÜŞ)
  Gülüşü (AYŞE ARMAN)

KENAN İMİRZALIOĞLU

NESİ SEKSİ

 Sert ve maço hali (ABDULLAH OĞUZ)
 Karizmatik ve özgüvenli hali (NİHAT ODABAŞI)
 Hayata karşı duruşu (GAYE SÖKMEN)
 Erkeksi halleri ve iyi oyunculuğu (ATİLLA OYMAK)
 Ekrana bu kadar yakışması (ÜMİT KARAN)

Haberin Devamı

NASIL SEÇİLDİ?

Yaşayan En Seksi 100 Türk’ü, 20’şer kişilik iki ayrı jüri belirledi. Bunlardan halk jürisi Hürriyet Okur Meclisi’nden seçilen 10 kadın, 10 da erkek. Asil jüri ise yine 10’u erkek 10’u kadın olmak üzere kamuoyunda tanınan, alanlarında uzman kişilerden seçildi. Fakat ister asil, ister halk jürisinden olsun her jüri üyesinin eşit oy hakkı vardı. Her birinden seksi buldukları 10 erkek ve 10 kadının ismi istendi. Birinci sıraya koydukları kişiye 10, ikinciye 9, sonrakine 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, en sonuncuya da 1 puan verildi. Toplam 40 kişiden gelen 800 ismin puanları aynı havuzda toplandı. İçlerinden en yüksek toplam puanı alanlardan en seksi 50 erkek ve 50 kadın belirlendi. Aynı puanı alanlar alfabetik sırayla dizildi.

İŞTE BÜYÜK JÜRİ

Nihat ODABAŞI Fotoğrafçı
Abdullah OĞUZ Yönetmen
Kerem ÇATAY Yapımcı
Cengiz ABAZOĞLU Modacı
Ahmet HAKAN Gazeteci
Atilla OYMAK Plastik cerrah
Erdem KIRIM Gazeteci
Erdil YAŞAROĞLU Karikatürist
Cengiz SEMERCİOĞLU Gazeteci
Ümit KARAN Sporcu
Müjde AR Sanatçı
Hülya AVŞAR Sanatçı
Dilara KOÇAK Diyetisyen
Fem GÜÇLÜTÜRK İletişim Danışmanı
Gaye SÖKMEN Ajans sahibi
Ayşe ARMAN Gazeteci
Bennu GEREDE Fotoğrafçı
Dilek HANİF Modacı
Işın GÖRMÜŞ Elle dergisi yönetmeni
Ayça ŞEN Radyocu

HÜRRİYET OKUR MECLİSİ JÜRİSİ

* Suat ÜNCELER
* Seda BAKICI
* Elif İŞCAN
* Erkan SAYINER
* Müjgan ŞAHİN
* Medine ŞAHİN
* Kenan SAĞDIÇ
* Gülsen PORTAKALCI
* Kadir ÇİÇEK
* Zerhan TÜRK
* Fesih YENER
* Serdar YIKANMIŞLAR
* Gülden BİLEN
* Şeyhmus ALTINTERİM
* Yasemin GÖCEN
* Yasin YILDIZ
* Gamze TAŞTAN
* Arif ÜLKER
* Abdullah ÖZDEMİR
* Nilgün BERKSOY

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!