Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
23 Şubat 2012 Perşembe 09:54

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Sağlık Haberleri

Türkiye'de ilk kez çift kol nakli

Paylaş
Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
A.A 29 Eylül 2010
Türkiye'de ilk kez çift kol nakli
Türkiye'de ilk kez bir hastaya çift kol nakli yapıldı. İki kolun nakledildiği Cihan Topal'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından, trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fatih Demirel'in cesedinden alınan iki kolun nakledildiği Cihan Topal'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan, iki yıl önce meydana gelen iş kazasında, kollarını silaj makinesine kaptıran ve kopan kollarına kadavradan alınan iki kolun nakledildiği Cihan Topal'ın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ifade ederek, “Hastada morarma veya doku reddi söz konusu değil. Hastanın ellerinin fonksiyon kazanabilmesi için en az 1-1,5 yıl fizik tedavi ve rehabilitasyon gerekli” dedi.

Doç. Dr. Özkan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan ameliyatın dünyada 16'ncı, Türkiye'de ise ilk çift kol nakli olduğunu belirtti.
Bu arada ameliyatla ilgili bilgi vermek üzere üniversite Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin ameliyatı gerçekleştiren ekiple birlikte bugün veya yarın bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Hasta ve kollar Aydın'dan getirildi

Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen operasyonda nakledilen kollar, kullandığı motosikletle, Muğla'nın Milas ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fatih Demirel'den önceki gün Aydın'da alındı. Alınan kollar özel bir kapla ambulansa konulmuş, kolların nakledileceği Cihan Topal da aynı ambulansla önceki gece polis eskortu eşliğinde Antalya'ya getirilmişti.


  Yorum Sayısı 1 / 1     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
gamze yolal 28/09/2010 - 20:55
işte yine ÖMER ÖZKAN.hastanelere çok fazla işi düşen biri olarak diyebilirim ki;ömer bey kadar başarılı, mütevazi ve insanın halinden anlayan bir doktor görmedimm,çoookk iyi bir insan ve çok iyi bir doktor.insanlara dağıttığı mutluluk,inşallah ömrünün sonuna kadar ondan eksik olmaz.
Çok İyi %21 İyi %20 Normal %19 Kötü %19 Beğenmedim %19
Bu haberin diğer yorumcuları
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 1 / 1     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH