Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
Anasayfa
Sağlık Ansiklopedisi
Kadın Sağlığı
Erkek Sağlığı
Çocuk Sağlığı
Beslenme
Cilt Sağlığı
Diyet ve Kilo Yönetimi


Hürriyet Anasayfa > Tüm Sağlık Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Kadın hastalıkları ilacına geri çekme kararı

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Myspace'de Paylaş Twitter'da Paylaş
A.A 9 Kasım 2009
Jinekolojik hastalıkların tedavisinde kullanılan “Duphaston 10 mg (miligram) Tablet” adlı ürünün 010089 (İ.T: 08.2009-08.2011) seri numaralıları 1. sınıf (A) seviyesinde (tüketici seviyesine kadar) geri çekildi.

Alınan bilgiye göre, “Duphaston 10 mg (miligram) Tablet” adlı ürünün, 010089 (İ.T: 08.2009-08.2011) seri numaralılarının, kendi kutularına ve blisterine konulduğu halde bir kısmında “Duspatalin 100 mg Draje”ye ait alüminyum folyosu kullanıldı.

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, söz konusu ilacın “010089 (İ.T: 08.2009-08.2011) seri numaralılarına, 15 Ağustos 1986 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan “Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik”e göre 1. Sınıf (A) seviyesinde geri çekme işlemi uyguladı ve gereğinin yapılmasını ilgili firmaya duyurdu.

 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
 ADnet
Reklam için
          Aydın Doğan      Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH