Yaşasın bizim de festivalimiz oldu!

Bu hafta başında çıkan haberlerden okumuşsunuzdur, artık bizim de bir alışveriş festivalimiz oldu: ‘Ankara Shopping Fest’ Türkiye’de ilk defa geçen sene İstanbul’da düzenlenmeye başlanan festivale biz restorancılar da katılmıştık.

Haberin Devamı

Festival komitesi, belli başlı tüm restorancıların üye olduğu TURYİD Derneğini de organizasyon komitesine dahil ederek alışverişin olmazsa olmaz destekçisi yeme içme sektörünü de yanına almıştı. Biz restorancılar da özel indirimler, turistlere yönelik Türk mutfağını tanıtma adına yapılan çesitli faaliyetlerle bu festivale destek vermeye çalışmıştık.
Bu tip festivallerin kentin ve ülkenin ekonomisi açısından çok önemli olduğunu unutmamak lazım. Dubai’deki festivale bir ayda ortalama 3 milyon ziyaretçinin geldiğini biliyoruz. Gerçeği söylemek gerekirse geçen sene bu festival pek de başarılı olamadı. Yeteri kadar dış illerden ve ülkelerden ziyaretçi çekemedi. Moda mağazaları doyurucu ve çekici indirimler yapmadılar, dış ülkelerde iyi tanıtım yapılamadı, süre uzundu. Sonuçta ilk  senenin acemiliğinin de etkisiyle ümitler bu seneye kaldı.
Ben, Ankara’daki festivalin de aynı hüsranı yaşamaması için çok detaylı planlama yapılması taraftarıyım. Düzenleme komitesine bir sorum var, İstanbul’daki festivalle Ankara’nınki aynı tarihlere denk geliyor. Yani yerli ve yabanci turist çekmek için İstanbul’la yarışacağız! Bu konuda şansımız nedir? Kaç bin ziyaretçi bekliyorsunuz? Restoranları dahil etmeyi düşünüyor musunuz? Her geçen gün ekonomik ve sosyal açıdan gerileme içinde olan Ankara’nın böyle organizasyonlara çok ihtiyacı olduğunu unutmadan, bu festivali bir fırsata çevirmek lazım.

Haberin Devamı

Gülben Ergen’e mektubumdur...

Sevgili Gülben,
 Geçen  hafta tüm basın ve sosyal medya senin telefonda ‘Yeni1Hayat’a yolladığın SMS’i evirdi, çevirdi yani kısacası sakız yaptı. Öncelikle ‘Yeni1Hayat’ rumuzuna bayıldım! Seninle yıllar önce tanışmıştık. Hatta baş başa yemek yiyerek hayat üzerine sohbet etmişliğimiz bile var. Güleryüzün, anneliğin, kadınlığın, sivil toplumculuğunla hayata karşı hep güçlü bir duruş sergilemeni beğeniyle izliyorum.”Çocuklar gülsün diye” projesi çok güzel ilerliyor.
Evliliğini bitirme kararı vererek kocanla bir senedir evlerinizi ayırdınız. Resmi olarak boşanmasanız da bu aslında duygusal anlamda bir bitiş demek. Belli ki hukuksal süreci bekliyorsunuz. O zaman ‘Yeni1Hayat’la da yeni bir başlangıç yapmak üzere duygusal bir bağ kurman da çok normal. Keşke bu patırtı koptuğunda daha güçlü bir duruş sergileseydin. Aslında seni anlıyorum, hukuktan korkuyorsun, toplumun tepkisinden çekiniyorsun... Bu memlekette kadın olmak çok zor. Ama daha güçlü bir duruş sergileyerek  “Size ne benim mesajımdan? Ben zaten ayrıyım, bu benim özel hayatım, zamanı geldiğinde açıklama yapacağım” diyebilirdin. Sen bir sanatçısın, senin özel hayatının merak edilmesi de son derece doğal.
Bu arada şu da bir gercek ki ‘Yeni1Hayat’ı ben de çok merak ediyorum.  Yeni hayatında, yani başlangıçlarla çok mutlu olmanı diliyorum. Sevgiler, Gamze...

Yazarın Tüm Yazıları