Yaşasın aptallık!

BÖYLE başa böyle tıraş! Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin mahkûmiyet kararlarında birinciymişiz!

Haberin Devamı

Gurur duyulacak bir olay olmasa gerek!

Deniz Feneri Dosyası Almanya’dan 170 günde geldi, 163 gündür bekletiliyor.

 “Yavaş işleyen adalet, adalet değildir” sözü ne oldu?

AKP, en önemli yasaları gece yarıları 5 dakikada çıkarıyor. Hızına tren yetişmez! Fakat konu “Deniz Feneri Davası olunca” işler birdenbire yavaşlıyor.

Ergenekon soruşturmasında yıldırım operasyonlar yapılıp, yazarların, gazetecilerin, profesörlerin, generallerin, sabaha karşı evleri basılırken, Deniz Feneri Davası’nda neden bu kadar ağır davranılıyor dersiniz?

Almanya’daki Deniz Feneri soygununun Türkiye sorumlularının dokunulmazlığı mı var?

* * *

Türkiye’de dokunulmayan ve asla dokunulmak istenmeyen bir de “milletvekilleri” var. Onlar milleti temsil ediyor, dokunulmasın tabii... Fakat hangi konuda dokunulmasın?

Haberin Devamı

Meclis Kürsüsü’nde yaptıkları bütün konuşmalarda, her türlü düşüncelerini açıklamakta, halkın çıkarlarını savunmakta “milletvekili dokunulmazlığı” elbette devam etmeli, fakat...

Hırsızlık, suiistimal, sahtecilik, zimmete para geçirme, nitelikli dolandırıcılık, soygunlara, talanlara, yolsuzluklara ortak olma, ırza tecavüz, sarkıntılık, cinsel istismar gibi yüz kızartıcı suçlarda milletvekili dokunulmazlığı olmamalı!

Bu tür ahlakdışı suçlamalarla karşılaşan milletvekilleri, derhal yargı önüne çıkıp aklanmalı, aklanamıyorlarsa, cezalarını çekmeli!

* * *

Milletvekillerinin suç işleme özgürlüğü olamaz. Yüce Meclis, suçluların barınağı değildir.

Oysa 300’den fazla suç dosyası Meclis raflarında bekliyor.

Suçlananlar arasında her partiden milletvekili var ama rekor AKP’de...

Abdüllâtif Şener, Alman Die Welt Gazetesi’ne, AKP’nin yolsuzluklarla anılan bir parti haline geldiğini belirterek:

“Meclis’teki tüm dosyaları biliyorum. Milletvekillerine karşı 300 dosya var. Bunlardan 260’ı AKP ile ilgili... Ama hepsi, dokunulmazlıkların arkasında!” demesi, Meclis’in nasıl şüpheliler barınağı haline getirildiğini gösteriyor!

Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmadıkça siyaset temizlenemez, AKP de hiçbir zaman “Ak Parti” adını hak edemez!

Haberin Devamı

* * *

Milletvekilleri hakkındaki dosyaların çoğu, gasp, kalpazanlık, ihtilas, irtikap (rüşvet, zimmete para geçirme) gibi suçlardan oluşuyor.

Oysa onların, seçkin, saygın, topluma örnek kişiler olması gerekir.

Uygar dünyada parlamenterler, milli huzur, ekonomik refah ve ülke kalkınması için çalışırlar. Bizde ise birçoğu kendi kalkınmaları için çalışıyor!

Başbakan (henüz Başbakan olmadan önce) 2002 yılındaki genel seçimler sırasında halka açıkça söz vermiş ve milletvekili dokunulmazlığını kaldıracağını vaat etmişti. Hani, nerede? Aradan 7 yıl geçti, tık yok!

* * *

Sahi... Tatildeyiz! Niye bunları düşünüp, beynimizin kıvrımları arasına sıkıntı virüsleri sokuyoruz?

Haberin Devamı

Siyasetçiler halkı aptal yerine koyuyor. Aslında bu ülkede “aptal” olmakta da fayda var!

 Aptal insan kolay kandırılır, oyları satın alınır, tasasız olur, hiçbir şeyi kendine dert edinmez, mutlu olur, daha uzun yaşar!

Aptallık gibisi var mı? Yaşasın aptallık!

 

 

Yazarın Tüm Yazıları