Yaşar Kemal'in doktorundan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Kemalin doktorundan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 12:02

Türk edebiyatının efsanevi ismi Yaşar Kemal'in sağlık durumuyla ilgili son gelişmeleri İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan bildirdi. Dr. Karan, "Gelişmeler stabil, iyiye gitmesini bekliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Karan "Dünden beri olan gelişmeler gayet stabil durumda. Genel durumu kontrol altında. Tedavileri yapılıyor. Olumsuzluğa gidiş söz konusu değil. Bundan sonra da aynı seyrin devam ederek iyileşmeye doğru gitmesini bekliyoruz. Daha ne kadar yoğun bakımda kalacak, tedavisi ne kadar sürecek soruları geldi. Bunu öngörmemiz mümkün değil. Ama durumunda bir bozulma olmaması daha iyiye gidişte beklentimize sebep oluyor. Hastamızla yakından ilgilenmekteyiz. Kısa zamanda daha iyi haberler verebilmeyi umut ediyoruz. Ailesi yanında, onlarda durumun son derece bilincindeler. Gayet uyumlu bir işbirliği içerisinde tedavisi sürüyor. Günlük olarak, yazılı olarak, basın bültenlerinde tüm bilgileri sizlere sunacağız." dedi.

BU SORUYU YANITLAMADI

Karan bir gazetecinin Kemal'in şuurunun açık olup olmadığı yönünde ki soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Yaşar Kemalin doktorundan açıklama
SAĞLIK BAKANI AÇIKLADI: NEDENİ ZATÜRREE

Haberin Devamı

DÜN ÇAPA'YA KALDIRILDI

92 yaşındaki Yaşar Kemal, öğle saatlerinde solunum güçlüğü ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Akciğer enfeksiyonu ve ritim bozukluğuyla Çapa Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Yaşar Kemal'in 1 haftadır başka bir hastanede kaldığı öğrenildi.

YAŞAR KEMAL'İN EŞİ AYŞE SEMİHA BABAN: TEMKİNLİ BİR ŞEKİLDE BEKLİYORUZ

Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, ünlü yazarın sağlık durumu için, "Temkinli bir şekilde bekliyoruz" dedi. Akşam saatlerinde hastaneden ayrılan Baban'a, gazeteciler, "Geçmiş olsun. Daha iyi değil mi?" diye sordu.

Ayşe Semiha Baban, "Öyle diyor doktorlar. Temkinli bir şekilde bekliyoruz" karşılığını verdi. Baban, daha sonra otomobiline binerek hastaneden ayrıldı.

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU, YAŞAR KEMAL'İ ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da dün akşam saatlerinde yoğun bakımda tedavisi devam eden yazar Yaşar Kemal'i ziyaret etti.

Çapa'daki İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek doktorlardan yazarın zağlık durumu hakkında bilgi alan Bakan Müezzinoğlu, Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'a da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Müezzinoğlu, ziyaretin ardından gazetecilere şu açıklamayı yaptı:
"Kendisine yoğun bakım koşullarında ziyaretimi yaptım. Şuuru yarı açık, biraz uyutuluyor. Ama neticede iletişim kurulabiliyor. Akciğer yetmezliği ve akciğerindeki sorun nedeniylegenel durumu bozularak buraya geliyor. Zaten son dönemde belirli hastalıkları dolayısıyla tedavi gören bir hastamız. Ama son yoğun bakım koşullarına getiren ve tedavi gerektiren durumu, akciğerlerindeki bir pünimonik infültasyon ve akciğer yetmezliğine bağlı diğer sorunlarının da bir bütüncül olarak tedavinin yapıldığı koşullar var. Tabii gerek yaşı, gerekse diğer sağlık sorunları nedeniyle çok yönlü tedavisi yapılıyor. Ümit ederim ki tedaviden olumlu neticeler alınacaktır. Neticede, geldiğine göre durumu, solunum açısından da, diğer fonksiyonlar açısından da daha iyi. Yakın takiple inşallah daha iyi olacak. Biz ülkemizin bu değerinin en kısa zamandra sağlıklı yaşama dönmesini arzu ediyoruz."

Haberin Devamı

Bakan Müezzinoğlu'na, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet de eşlik etti.



Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU YAŞAR KEMAL'İN EŞİNİ ARADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Kemal'i telefonla aradı ve Türkiye'nin aydınlık yüzlerinden biri olan, dünyaca ünlü yazarımız Yaşar Kemal'in rahatsızlığından duyduğu üzüntüyü belirterek, geçmiş olsun temennisiyle acil şifalar diledi.

Kılıçdaroğlu Ayşe Semiha Kemal'e, "Hepimiz, bütün Türkiye başta İnce Memed olmak üzere, Yer Demir Gök Bakır, Yılanı Öldürseler, Hüyükteki Nar Ağacı, Fırat Suyu Kan Akıyor gibi unutulmaz romanlar, dik duruşu ve insan sevgisiyle duygularımıza, düşüncelerimize imza atan Yaşar Kemal'in üzerine titriyor. Hastaneden, sizden gelecek olumlu mesajı bekliyor" dedi. Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Kemal'de Kılıçdaroğlu'na duyarlılığı için teşekkür etti ve "O dirençlidir, hastanede emin ellerde" dedi.

Haberin Devamı

DİSK VE TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ'NDEN ZİYARET

Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Raşit Tükel ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesine gelerek Yaşar Kemal'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Raşit Tükel hastane çıkışında kısa bir açıklama yaptı. Doktorlarla görüştükleri belirten Tükel, “Bir kötüleşme olmadığını, iyileşmeyle ilgili çeşitli bulguların mevcut olduğunu öğrendik. Kendisine acil şifa ve bir an önce iyileşmesini diliyoruz" dedi.
Hayati tehlikesinin şu an olmadığını dile getiren Tükel, “Durumunun ciddiyeti biliniyor fakat şu an için kötüye giden hayati risk taşıyan bir görünüm yok. Umarım bundan sonra daha olumlu yönde gelişecek ve sağlığına kavuşacak. Solunum cihazına bağlı olduğu için görüşme sağlayamıyoruz" dedi.

Başkan bir gazetecinin bilincinin açık olup olmadığı yönünde ki soruya ise, “Bilincinden ziyade solunum cihazına bağlı olduğu için görüşmek mümkün değil. Ama doktorlarından bilgileri aldık. Birkaç hastalık var. Bunların içerisinde zaatüre var, daha önceden bazı hastalıkları var. Ama gelişen tablo bunların üzerinden solunum yetmezliği. Ama tedavisi olumlu yönde" diye konuştu.

“YAŞAR KEMAL İNSANDIR, EMEKTİR, ANADOLU'DUR, TÜRKİYE'DİR"

Arzu Çerkezoğlu ise Yaşar Kemal'in çok önemli bir değer olduğunu ifade ederek, “Yaşar Kemal insandır, emektir, Anadolu'dur, Türkiye'dir ve biz inanıyoruz ki bugün Türkiye halklarının bütünün onunla birliktedir. Kendisine acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

CHP'DEN YAŞAR KEMAL'E ZİYARET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yoğun bakımda tedavisi devam eden yazar Yaşar Kemal'i ziyaret etti. Çapa'daki İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek doktorlardan yazarın sağlık durumu hakkında bilgi alan Tanrıkulu ve Tekin, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yaşar Kemal'in sağlık durumunun ciddiyetle takip edildiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Ülkenin yetiştirdiği en önemli yazarı, bize yol gösterdi eserleriyle. Ben acil şifa diliyorum gözümüz kulağımız burada olacak" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, "Biraz önce sağlık bakanımız size bilgi verdi, yoğun bakımda. Sayın bakanın daha sağlıklı bilgi verdiği için daha fazlasını bizim söylememiz çok doğru olmaz. Allah şifa versin diyoruz. Hekimlerin bize vermiş olduğu bilgi, tabi bir çok hastalıkları var ama en önemlisi zatürrenin yaratmış olduğu ciddi tahribatlar var. Yoğun bakımda yatıyor şuanda" şeklinde konuştu.
Gürsel Tekin ayrıca, Yaşar Kemal'in an itibariyle uyutulduğunu, kendilerini tanıyamayacak durumda olduğu için temas kurma şanslarının olmadığını sözlerine ekledi. Açıklamaların ardından da Tanrıkulu ve Tekin hastaneden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!