Yaşar Kemal, Karabağlar'da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Kemal, Karabağlarda anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 15:42

Yaşar Kemal, Karabağlar'da anıldı

Haberin Devamı

TÜRK edebiyatının büyük ustası yazar Yaşar Kemal, ölümünün 3'üncü yılında, İzmir'in Karabağlar ilçesinde Belediye tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Karabağlar Belediyesi Yaşar Kemal Parkı ve Büstü önünde gerçekleşmesi planlanan anma etkinliği, aşırı yağmur nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gençlik ve Çocuk Merkezi salonunda yapıldı. Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sivil toplum kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve edebiyata gönül verenler katıldı.

Yaşar Kemal'in Türkiye'nin yanı sıra dünyada da tanındığını, eserleri farklı dillere çevrilmiş bir yazar olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, "Böylesine güçlü bir yazarımızı anıyoruz. Halktan biri o. Bir Anadolu insanı. Bedeni göçmüştür ama eserleri ve bıraktıkları ile hepimizin gönlünde yaşayacaktır" diye konuştu.

Sunuculuğunu Y. Bekir Yurdakul'un yaptığı anma etkinliğinde ayrıca şair ve yazar Gülçin Sahilli de bir konuşma yaptı. Sahilli, Yaşar Kemal için "O, hiçbir ideolojiye sahip olmadan halkını, halkına anlatmıştır. Binlerce yıl geçse de her daim öyle kalacaktır. Eserleri dünyanın birçok ülkesinde çeşitli dillere çevrilerek yayınlanmıştır" diye konuştu.

Etkinlik sonunda Başkan Selvitopu ve katılımcılar hep birlikte Yaşar Kemal büstüne giderek karanfil bıraktı. Selvitopu ayrıca, anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!