Yaşar Hoca'dan görüşler

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Hocadan görüşler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adet halindeki kadın cenabet değildir

Ádet hali, bir hastalık halidir. Peygamber efendimiz bu hastalık halinde kadınlara bir ruhsat vermiştir. Hayız (âdet) halinden bahsederken Kuran, o bir ezadır diyor. Onlar bunu pisliğe çevrdiler, hem de cenabet pisliğine çevirdiler. İslam peygamberinin yıktığı, âdet halindeki kadına yapılan cahiliyeyi, o öldükten sonra getirip, İslam'a monte ettiler. Lohusalara da aynı şey. Çocuk doğurmuş bir kadına bu zulmü nasıl yapıyorsunuz? Allah demeyi yasaklıyorsunuz ve bunu utanmadan din diye satıyorsunuz? Kadın, çocuk doğurmuş ana olmuş, ona pis mahluk muamelesi yapıyorsunuz. Namaz kıldırtmıyor, oruç tutturmuyor, Allah dedirtmiyor, Kuran'ı eline aldırmıyor. Bunlar Allah'tan korkmuyor mu? Bunu İslamın muazzez peygamberine mal ediyorlar. Kuran'daki tek yasak, erkeğin kadına bu halinde yanaşmamasıdır.

TÜRKİYE'DE DİNİ DEVLET SÖMÜRÜYOR

Dini Türkiye'de evvela devlet sömürüyor. Bunu durduracaksın. Ondan sonra politikacılar sömürüyor, bunu da durduracaksın ve onlara bağlı alt sömürü odakları var. Bunları benden de sizden de çok iyi bilir bunlar. Bilmek ayrı şey, yapmak lazım. Yapacağız da bilmiyoruz diyorlarsa, Türkiye'de bunlara, bunun nasıl olacağını öğretecek 200'ün üzerinde adam var. Gariplerinden bir tanesi de benim. Gelsinler ben söyleyeyim nasıl olacağını. Ama niyetleri yok.

ORTADA ALLAH'IN DİNİ YOK

İslam dini, tartışmasız söz makamı Allah olan dindir, şirket dini değildir. O söz makamına, sözü teslim edeceksiniz. Yani bir Allah olacak. Bunu yaptığınız zaman, söylediklerinizin hepsi devreden çıkar. Dini Allah'ın dini olmaktan bir anonim şirket dinine dönüştürmeden sömüremezsiniz. Sömürülüyorsa, bir şirket dini olmuş demektir. Bu şirket mantığını durdurdunuz mu Cenab-ı Hakk'ın, onu gönderenin istediği gibi insan hayatına girer ve güzelliklerini yaratmaya başlar. Bugün yaratmıyor, çünkü ortada Allah'ın dini yok.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!