Yaşananlar

Dursun GÜNDOĞDU
Haberin Devamı

KISA BİR VEDA

Yine yol göründü gurbete...

Gurbet, bu kez Küba kadar olmasa da, uzun mu, uzun... Taa, Taylad... Özellikle de Bangkok...

Bu mevsim de, leyleği havada da görmek mümkün değil ama, ne yapalım ki başa gelen çekilir. Ve, kendim için birşey istiyorsam namerdim diye, diye düşeceğiz yine yollara... Gezip, görüp, oralarda neler olup bittiğini sizlere aktaralım düşüncesinden başka ne amacım olabilir ki Tayland'da...

Arkadaşlara her gezi öncesi böyle söylüyorum, nedendir anlamıyorum, hep birlikte karşıma geçip Nasreddin Hoca'nın, ‘‘Biraz da biz ölelim’’ cümlesini koro halinde söylüyorlar. Bu yüzden de onlara söz verdim. Dönüşte sözümü tutup Afrika'nın balta girmemiş ormanlarına düzenlenecek ilk geziye tüm muhabir arkadaşları göndereceğim... Mesela, yamyamların bol olduğu bir ülkeye..

Tayland nerededir, oralarda ne olur, ne biter, tek satır bilgim yok. Ama, dönüşte, yediklerim, içtiklerim benim olsun demeyip, tek kelimesi dahi sansüre uğramamış yazılarımı okuyacaksınız.

Bu köşede, en kısa sürede görüşmek umuduyla, hoşçakalın...

Şaka kızdırdı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde siyasi parti il ve ilçe teşkilatlarına gönderildiği iddia edilen yazıya Alanya ve Gazipaşa belediye başkanlarından da tepki geldi. Gazipaşa'nın il olmaya en uygun merkez olduğu belirtilen yazı, belediye başkanları tarafından ‘‘Eşek şakası’’ olarak nitelendirildi.

Yazının İçişleri Bakanlığı'na kadar iletildiğini söyleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Bekir Akyol, ‘‘Nereden çıktığını tespit edemedik’’ dedi. Siyasi parti başkanlarının yazıyı kendilerine ilettiklerini söyleyen Akyol, ‘‘Araştırdık. Ancak gerçekliğini ispat edemedik’’ dedi.

Gazipaşa'ya ulaşan yazıyla ilgili haberler kısa süre içinde, uzun zamandır il olmayı bekleyen Alanya'ya da ulaştı. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ‘‘Biz böyle işlerle uğraşmayız. Yapılan olay saçmalıktır ’’ diyerek tepki gösterdi.

dgundogdu@hurriyet.com.tr

TELEFON: (0242) 340 38 38

Yazarın Tüm Yazıları