Yaşamsal Çözüm Atölyesi

Bu yaz tatil anlayışınızı değiştirmeniz için elimden geleni yaptım desem yeridir.

İçinden yoga, meditasyon, detoks geçen tatiller önerdim. Artık yazın sonuna yaklaşıyoruz. Ancak eylülde Ramazan dolayısıyla pek tatile çıkılmayacak. Dolayısıyla fırsatları değerlendirmemiz lazım! Ayvalık’taki Aytaşı Beach Club Hotel’de 5 Ağustos’a kadar alternatif bir tatil seçeneği sunuyor: Yaşamsal Çözüm Atölyesi...

Size bu hafta sonu arabanıza atlayıp gitmeniz için önereceğim adres, dünyanın enerjisi en yoğun alanlarından biri olarak kabul edilen Ayvalık’ta, deniz-kum-deniz üçlemesinin yanına beden-zihin-ruh dinginliği için hazırlanmış bir programı da ekleyen Aytaşı Beach Club Otel. Bu yıl, Hint Astroloğu Şebnur Kuran ile yoga-reiki-meditasyon eğitmeni Aydın Balcı tarafından hazırlanan programla, Ayvalık’ta spiritüel tatil yaşatmaya da kararlılar.

Dore İletişim Danışmanlığı’nın organizasyonu ile gerçekleştirilecek ve Yaşamsal Çözüm Atölyesi adı verilen bu alternatif tatil programıyla, katılacağınız seminer ve aktivitelerde bedensel ve ruhsal arınma yaşarken enerji depolayacaksınız.

Yaşam Atölyesi Programı’nda neler var:

Şebnur Kuran eşliğinde taşların insan sağlığı, beden-zihin-ruh üstündeki etkileriyle kişisel uygulamalarının aktarılacağı seminer programının açılışı, halka açık gerçekleştirilecek. "Hangi taş sizin taşınız" ya da "Hangi taş size iyi gelecek" sorularınız için Şebnur Hanım’a danışabilirsiniz. Batı dünyasının yeni keşfettiği ve bütün dünyada hızla yayılan yoga, meditasyon, reiki gibi Uzakdoğu’nun rahatlama ve kendini tanıma tekniklerini ise bir başka uzman Aydın Balcı öğretecek.

Program çerçevesinde Aytaşı Otel’de Yunan esintilerinin yaşanacağı bir de sirtaki gecesi düzenlenecek. Bedeninizdeki toksinlerden arınacağınız, zihinlerinse dansla aydınlanacağı gece, kumsalda olacak. Bence bu programın en güzel tarafı, katılanlara her anlamda ruhen bir rahatlama sağlaması... Yani gün içinde yoga yaparken, gece dans ederek rahatlayabilirsiniz. Yaşamsal Çözüm Atölyesi, insanın enerji kaynakları nelerdir ve nasıl kullanılır sorusuna farklı bir bakış açısının getirilmeye çalışılacağı ateş enerjisi gecesi ile son bulacak. Grup halinde deniz kenarında yakılan ateş etrafında gerçekleştirilecek bu seminer, ateş enerjisini karşılama niteliğinde olacak. Yaşam içinde bu enerjinin varlığı ve kullanılması anlatılacak.

Yaşamsal Çözüm Atölyesi çalışmalarına katılanlara Hindistan’da kutsal kabul edilen ve sevgi taşı olarak bilinen "aytaşı"ndan yapılmış kolyeler hediye edilecek. Bence bu hafta sonu Ayvalık’ta olmaya değer!

Tel: (0266) 324 14 41 / 3241257

www.aytasotel.com ve www.aytasiotel.com

Gündelik Hayatta Mevlana ve Sufizm

"Biz güzeliz sen de güzelleş, bizim huyumuzla / Huylan, başkalarının huyunu bırak / Cevher madeni olmak istiyorsan, gönlünü aç / Göğsünü deniz haline getir"

Bu çok bilindik dizeler Mevlana’ya ait. Onu ve Sufizm’i bir yabancının, Azim Jamal’ın kaleminden çıkmış "Gündelik Hayatta Mevlana ve Sufizm" kitabında okuyorum bugünlerde. Özellikle sıcak ve ağır yaz günlerinde, tek bir bölüm okuyup, akşama da onun hakkında düşündüklerimi yazma imkanı veren bu kitaptan "Dün bugünün anısıdır" bölümünü aktararak size de anın içinde olmayı hatırlatıyorum...

"Başınıza gelmiş ya da gelecek her şey bu anın içinde yer alır. Bu an mükemmel ve güçlüdür. Başka bir an için beklemeye gerek yok. Vizyon bize odağı ve yönü verir ve planlama zaman kazandırır. Buna rağmen hayatlarımızın bir sonraki dakikasını bile tahmin edemeyiz. Sonuç olarak, biz sadece an için yaşayabiliriz.

Önümüzdeki 20 yıl için plan yapabiliriz, fakat 1 dakika sonranın bize ne getireceğini bilemeyiz. Sahip olduğumuz her şey bugündür. Bu paha biçilmez bir gündür. Ölçün! Dolu dolu yaşayın! Bugünü iyi yaşamak, iyi bir anı, geleceği de umut dolu ve güvenli yapar.

Dolu dolu yaşamanın bir yolu da akıntıyla beraber yol almaktır. Akıntıyla birlikte gidersek hayat kolaylaşır ve bütün nehir bize yardımcı olur. Eğer akıntıya karşı olursanız, zahmete katlanmak zorunda kalırsınız. Anahtar, hayatımızdaki amaç ve hedeflerimize ulaşmaya destek olması için hayatın akışı ve şartlarından faydalanmaktır."

Gününüzü, anınızı dolu dolu yaşayın!
Yazarın Tüm Yazıları