Yaşamın pembe yüzüne bakın

Güncelleme Tarihi:

Yaşamın pembe yüzüne bakın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mutluluk öyle sanıldığı gibi bir dağın arkasında gizli değildir. Aslında hemen yanınızdadır. Sadece onu görmeniz ve yakalamanız yetiyor. Hayatta istediklerimizi elde edemeyince mutsuz olduğumuzu düşünür mutluluğa kavuşmak için çok fazla çaba harcamak zorunda olduğumuza inanırız. Kimi zaman da kendimizi güçsüz hisettiğimiz için mutluluk peşinde koşmaktan kaçınırız. Oysa uzaklarda olmayan mutluluğa bazı basit uygulamalarla ulaşabiliriz. Hayatımızın gökyüzü bulutlarla kaplı olabilir, ama küçük bir hareketle o bulutları bir yana itip güneşin parıldamasını sağlayabiliriz. Bu konuda size küçük önerilerimiz var:

Para sıkıntısı

Hepimiz zaman zaman parasızlıktan yakınırız. Masrafımız çok olur. Buna karşılık elimize geçen para yetersizdir. O zaman da bir karamsarlığa kapılırız. Para sıkıntısı yüzünden hayatın size zehir olmasına izin vermeyin. Masraf yapmadan da eğlenceli vakit geçirmenin yolları var. Onları deneyin ve dostlarınızı eve çağırın. Onlarla neşeli sohbetler yapın. Video izleyin. Evinizde sofranızı her zamankinden daha büyük bir özenle süsleyin. Basit bir yemeği bir ziyafet havası içinde yiyin.

Kötü bir gün mü geçiriyorsunuz?

Bugün gerçekten kötü bir gününüzdesiniz. Sakın kaşlarınızı çatmayın. Aksine karşınıza çıkan herkese gülümseyin. Gülümserken içinizi karartan bulutların dağıldığını yavaş yavaş farkedeceksiniz.

Hayatınızdaki güzelliklerin bir listesini yapın. Bir süre sonra aslında düşündüğünüzden çok daha mutlu olduğunuzu farkedeceksiniz.

Sevdiğiniz bir iş yapın. Ya da sevdiğiniz yiyeceklerle kendinize bir ziyafet çekin. Kilo alma kaygısıyla kendinize yasakladığınız yiyeceklerden birini tadın. Bir günlük yasak delmekle kilo sorunu yaşamazsınız.

Yakınlarınızdan birine bir yardımda bulunun. Sevdiğiniz birinin bir sorununu çözmek huzur verecektir.

Yeni bir çevreye alışmak

Yıllarca yaşadığınız kentten ayrılıp yabancı bir çevreye uyum sağlamak zorunda kalabilirsiniz. Belki de oturduğunuz semtten ayrılıp yabancı bir semte taşınabilirsiniz. Böyle bir durum mutsuzluk nedeni olmamalı. Yeni çevrenize uyum sağlamak için ilk adımı sizin atmanız gerekiyor. Yeni komşularınızı evinize davet edin.

Yeni çevrenizle ilgilenin. Özelliklerini öğrenin ve yeni dostlar edinmek için fırsat kollayın. Yabancı bir yere taşınmanın size yeni heyecanlar yaşatacağına kendinizi inandırın.

İşinizi kaybederseniz

İş kaybetmekle dünyanın sonu gelmez. İşini kaybeden tek kişinin siz olmadığınızı baştan kabul edin. Ümitsizliğe kapılmakla, kendinize acımakla bir sonuca varamayacağınızı aklınızın bir köşesine yazın. İyi bir iş bulabilmek için çaba harcamak zorunda olduğunuzu unutmayın. Bir gün içinde yeni bir iş bulamayacağınızı kabul edin ve sabırla beklemeye kendinizi alıştırın.

Mutluluk kaynakları

Uygulaması son derece kolay olan bazı şeyler size sıkıntılarınızı unutturabilir. Bunlar hayatın küçük hazineleridir. İşte size birkaç örnek:

Ayaklarınız üşüyünce, sıcak su şişesi kullanın.

Otlarla çevrili çayırlarda gezin.

Bir saat fazla uyku uyuyun.

Sevgilinizin vereceği bir demet çiçeğe dikkat edin.

Çok sevdiğiniz bir romanı tekrar okuyun.

Bir fincan sıcak kakao için.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!