YaÅŸamak, Sevmek ve Ölmek

Güncelleme Tarihi:

Yaşamak, Sevmek ve Ölmek
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 27, 2010 12:31

Bir astrolog doğum bilgilerinize göre "Doğum Haritası" çıkarabilir ama konunun uzmanı olan bir astrolog aynı haritadan yola çıkarak "Ölüm Haritası" da çıkarabilir. Çünkü yaşam aynı zamanda da ölümün ta kendisidir. Astrolog Rowena Wall anlatıyor.

Haberin Devamı

YaÅŸamak güzeldir, sevmek ise yaÅŸamın en önemli ve gerekli parçasıdır ama bunların sonunda ölüm vardır. Ölüm olayı, ne kadar kesin ve kaçınılmaz olursa olsun sorduÄŸumuz soru aynıdır; "Niçin ve neden ÅŸimdi?" Acaba bu derin ve ezici sorunun cevabını verebilecek astrolojik bir bulgu var mıdır? Bazı astrolojik felsefi görüşler ve gruplar belli yaklaşımlarda bulunsalar da bizim aradığımız ÅŸey, astronomik anlamda astrolojik verilerdir. Ölüm bir son mudur? Hele özellikle sorulursa intihar bir hak mıdır? Dinsel prensiplere göre, ruhunuz ölümsüzdür ve diÄŸer inançlarda benzer modeller vardır.   Â

Metafizik görüş ise, eÄŸer kendi yaÅŸamınızı kendiniz alırsanız, yeniden doÄŸar, aynı sorunlarla tekrar karşılaşır, umutsuzca kaçmaya çalışırsınız ama bu mümkün deÄŸildir. Tam burada çeliÅŸkiyi vurgulayan soru çıkagelir; EÄŸer seçim benimse, tekrar bu zorluÄŸu neden seçiyorum? Ve oturur düşünürsünüz. Birçok insan ölümü ve ölmeyi baÅŸkalarına göre daha çok düşünürler.                Â

Bu bir kişisel eza veya sadizmdir ve göründüğü kadarıyla akılcı bir hareket değildir. Gençler ölümü düşünseler de, yorumları çağdaş ve kendilerini işin içine katmadan düşünürler. İçinde bulunduğumuz modern çağın zorlukları içinde, ölümü yok farzederek yaşamak çok güçtür, eski çağlara göre bu çağda yaşamak uygarlığımızın şu anki düzeyine rağmen tartışmasız kolay değildir. Çünkü zeki ve uygar insan, ataları gibi ölümü bir kader olarak kabul etmez, dinsel inançların etkilerine rağmen yine de karşı çıkar. Bu çağ geçiş çağıdır ve zaman 21. Yüzyıl´a doğru akmaktadır.

Haberin Devamı

Astroloji´de ölüm, 8. Ev´in konusudur, Pluto tarafından yönetilir, Akrep Burcu´nun etki alanındadır. Burada, Pluto, 8. Ev ve Akrep Burcu üçgeni nedeniyle hemen akla seks, ölüm simgeleri ve yaşamın kendisi akla gelir. Öte yandan doğum da, horoskopun yani yıldız haritasının 8. Evi´nin konusudur ve ilişki açıkça görülebilir. Seks olmadan doğum olmaz ve ölüm de yaşamsızlığın kendisidir yani ölüm de yaşam olmadan olmaz. 1975´de yayınlanan Dannion Brinkley´in "Saved by the Light" yani "Işıkla Kurtarılanlar" adlı kitabında, anlatılanlar çok çarpıcıdır. Brinkley, elektrikli sandalyede idam edilmiş ama ölmemişti. 28 dakika sonra kendisine geldiğinde morgdaydı, işin hukuki taraflarını boşverirsek, geçen 28 dakika içinde Brinkley´in hatırladığı ve "Bilgi Tapınağı" olarak tanımladığı şey olayın en önemli yönüydü.

Anlattığına göre Brinkley, 13 melekle beraber olmuş ve onlardan 117 kehanet öğrenmişti. Gerçekten de bunların 95´i gerçekleşti. Melekler Brinkley´e, dünyaya geri döneceğini ve yaşamdan ölüme kolayca geçebilmeleri için insanlara yardımla görevlendirildiğini söylemişlerdi, bizim kültürümüz ölümü bir kriz haline getirmişti oysa ölüm, doğum gibi yeni ve farklı bir yolculuğa çıkışın gerçeği olarak kabul edilmeli ve anlaşılmalıydı. Ölüm sadece fiziksel şeklimizi değiştiriyor, ruhlarımız ise daima varoluyordu.

Dünya birşeyler öğrenmek için gelinen ilginç ve çekici bir okuldu. Ne olursa olsun, yine de dünya hoş bir yerdi ve belki de evrendeki diğer okulların en güzellerindendi. Brinkley, sevgi ve mutluluğun kullanılması halinde ölümle barış yapılabileceğini, sevmenin ve esirgemenin krizi aşacağını söylüyor, öte yanın güzelliğini anlatıyor ve korkulacak birşey olmadığını söylüyordu. Ruhsal yaşamımızı zenginleştirmemiz halinde, ölüm ötesinden korkmamamız gerekiyordu ama buradaki ruhsal yaşam dinsel bağnazlık anlamında değildi. Birçok insan ölümden geri döndüklerinde ya da "ölüm deneyi" yaşadıklarında mutluluk veren çok parlak bir ışıktan söz ettiler. Bundan sonra yaşamları bütünüyle değişti ve yaşamın değerini anladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!