Yaşam Boyu Öğrenim Atölyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Yaşam Boyu Öğrenim Atölyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 15:04

İstanbul Tasarım Bienali’nin paralel etkinliği olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Yaşam Boyu Öğrenim Atölyeleri: Yetkinlikler, Yeterlilikler, Eylemler” programı, dünya çapında tasarım uzmanlarını bir araya getirdi. Tasarımda mesleki eğitim vizyonunun ve yeni keşiflerin ele alındığı program, 2017 yılında düzenlenecek ilk ‘Dünya Tasarım Zirvesi'ne sunulacak önerilere de ilham verecek.

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Tasarım Bienali’nin paralel etkinliği olarak, “ico-D Yaşam Boyu Öğrenim Atölyeleri”nin ilk serisi olan “Yetkinlikler, Yeterlilikler, Eylemler: Tasarımcılar için Yaşam Boyu Öğrenim Atölyesi”ne ev sahipliği yaptı. BİLGİ İletişim Fakültesi ve Görsel İletişim Tasarımı Programı ile ico-D Uluslararası Tasarım Konseyi (International Council of Design) ve IIDj Enformasyon Tasarımı Enstitüsü Japonya (Institute for Information Design Japan) işbirliğiyle düzenlenen atölye, 22 Ekim’desantralistanbul’da gerçekleştirildi.

 

Mesleklerdeki Dinamizm Sürekli Yenilenmeyi Gerektiriyor

Uluslararası Tasarım Konseyi Başkanı David Grossman’ın katılımıyla düzenlenen etkinlik, akademisyenlerin ve uluslararası çapta tasarım uzmanlarının da katkılarıyla gerçekleştirildi. Atölyeler kapsamında görüşlerini paylaşan Grossman, “Meslekler ve sektörlerdeki bilgi akışının dinamizmi kişinin daima güncel kalmasını gerektiriyor. Bunu bireysel olarak başarmanın bir yolunu buluyoruz. Fakat bizim bu atölye çalışmasıyla ulaşmak istediğimiz, bireysel süreci sistematik bir hale getirmek.” dedi.

 

Haberin Devamı

Amaç Yaşam Boyu Öğrenim Modeli Oluşturmak

Atölyenin küratörlüğünü, ico-D Başkan Yardımcısı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihangir İstekile IIDj Kurucu Ortağı Andreas Schneider üstlendi. Yaşam boyu öğrenmenin her bireyi ilgilendiren bir konu olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Cihangir İstek atölye hakkında şunları söyledi: “Bu çalışmayı gerçekleştirme amacımız, yaşam boyu öğrenimin bir modelini oluşturmak. Eğitimciler öğrenme sürecini doğrusal olarak değerlendiriyorlar. Biz bu düşünceyi kırıp, öğrenmenin farklı alt bileşenlerinden birbirine bağlı bir yapı çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle öğrenmeyi üç kavram üzerinden incelemek istedik.”

 

Doç. Dr. Cihangir İstek ayrıca atölyenin çıktılarına ilişkin olarak “Alanında uzman katılımcılar, kendi kişisel hikayelerinden yola çıkarak çeşitli öğrenme bağlamlarını ortaya koydular. Sonrasında ise ortak olarak oluşturdukları öğrenme deneyimine ait bir vaka çalışmasıyla devam ederek en son aşamada ise tasarımcıların yaşam boyu öğrenim taslaklarını ortaya koyacaklar” dedi.

 

Haberin Devamı

İlk Dünya Tasarım Zirvesi'ne Çıktı Sağlayacak

Sosyal bilimler, işletme, kentsel planlama, tasarım, iletişim, eğitim, ekonomi, mühendislik gibi birçok farklı alandan profesyonelleri ve öğrencileri ağırlayan atölyede, tasarımda yeni meslek eğitimi vizyonlarına yön verecek fikirler üzerinde duruldu.

Atölyenin çıktıları, 2017 yılında, Montreal’de düzenlenecek ilk Dünya Tasarım Zirvesi'ne sunulacak öneriler için de yol gösterici olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!