Yasal süreç başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yasal süreç başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 00:00

Ankaragücü Başkanı Sami Altınyuva, Gökçek yönetimi hakkında yasal süreci başlatacaklarını belirterek, geçmiş yönetimin yaptığı borçlarla ilgili hesap sordu.

 Başkan Altınyuva, "Geçmiş yönetime çağrıda bulunarak bu paraları neden ödemediniz? Ankaragücü'nü düşürdüğünüz bu durumun hesabını yasal olarak vereceksiniz" dedi.

30 08 2009 tarihinde yönetime gelen Ahmet Gökçek ve yönetim kuruluna seslenen Altınyuva, "MKE Ankaragücü Kulübü'ne 41 Milyon 178 bin 517.32 TL haciz koydunuz. Kulübe gelen paraları vergi borçlarına ve sporculara ödemek yerine, 15 milyon TL'yi neden alacaklarınız için icra kanalı ile tahsil ettiniz. Ben ve arkadaşlarım 18.11.2011 tarihinde göreve geldik. Bu güne kadar gördüğümüz tablo bizi şoke etti.

Şimdi kamuoyuna soruyorum; bu borçların ne kadarı sizin döneminizden ve neden ödemediniz?" diye konuştu.

Toplam borcun 55 milyon TL'ye yakın olduğunu belirten Altınyuva, borçları şu şekilde açıkladı;

Vergi ve SSK 18 milyon 659 bin 503.46 TL. Firma Cari Borçlar, 2 Milyon 491 Bin 404, 61 TL. Temlikli Borçlar, 3 Milyon 175 Bin TL. TFF 2011-2012 Sezonu İçin, 5 Milyon 442 Bin 221,09 TL. Spor Kulüplerine Olan Borçlar, 5 Milyon 286 Bin TL. Teknik Kadrolara Olan Borçlar, 349 Bin 776 TL. Temsilcilere Olan Borçlar, 1 Milyon 413 Bin 628 TL. Futbol Ailesine, 8 Milyon 007 Bin 431,92 TL. Mevcut Takımdaki Futbolculara Olan Borçlar, 7 Milyon 606 Bin 431,16 TL. Voleybolculara, 319 Bin TL ve Personele olan Borçlar, 937 Bin 480 TL.

Altınyuva, "Benim ve arkadaşlarımızın böyle bir dönemde göreve gelmemizin nedeni her türlü yoklukların içersinde boğuşan takımımızı selamete çıkarmaktır. Ben ve arkadaşlarımızın düşüncesi, herkesin yardımını almak koşulu ile olağan genel kurul tarihine kadar götürmekti. Ligin ilk yarısında azami puanlar alarak Ankaragücü'nü Ocak ayındaki kongreye taşımak ve tüm kesimlerin desteğiyle birleşmesiyle olacak genel kurula hazırlamaktı. Hal böyleyken ve her kesim tarafından her şey bilinirken kulübümüzü bu güne getiren belirli kesimler hızlarını alamamış olacaklar ki Ankaragücü'nü yok etme düşüncelerini sürdürmekte ve ısrar etmektedirler" ifadelerini kullandı.

Ankaragücü yönetimine talip olduklarında birçok sıkıntıyı iyi bildiklerini belirten Altınyuva, "Görüyorum ki kulübün geleceğini yok etmek için her şey yapılmış" şeklinde konuştu. Altınyuva, "Yazılı ve görsel medyada Ankaragücü Kulübü'ne aylık 5 milyon Dolar sözü verenler görüyoruz ki birçok ödemeleri yapmadıkları gibi futbolcuların da paralarını ödemiyorlar" diyerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e seslendi; "Şimdi size soruyorum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek kısa bir süre açıklamalarda bulundunuz. Ankaragücü amatör kümeye düşer ve birçok futbolcu da gider diyorsunuz. Sizin ağzınızdan çıkan bu bu sözleri, sayın Başbakanımızın dikkatine sunmak isterim. Sayın Başkan oğlunuz Ahmet Gökçek ve arkadaşları görevdeyken bu futbolcuların alacaklarını neden ödemedi. Amaç Ankaragücü'nü sizin dediğiniz gibi amatör kümeye mi düşürmekti. Oğlunuzun döneminde kulüpten fesih haklarını kullanarak giden futbolcular ve alacakları şunlardır sayın başkan. Metin Akan, 427 Bin 500 TL. Sestak, 100 Bin Euro. Jaroslaw Jerny, 250 Bin 389 Euro. Marek Sapara, 240 Bin Euro. Robert Vittek, 281 Bin 250 Euro. Tonıa Tısdell, 62 Bin 500 Dolar. Özgür Çek, 316 Bin 967,83 TL. Uğur Uçar, 763 Bin 500 TL. Kaleci Senecky, 1 Milyon 200 Bin TL ve Jan Rajnoch, 189 Bin 370 Euro. Bu paraları ödemediniz ve bu futbolcular sayenizde serbest kaldılar" şeklinde konuştu.

Yapılanları Ankaragücü'nü yok etme hareketi olarak değerlendiren Sami Altınyuva, "Geçen hafta Türkiye Futbol Federasyonu başkanına yaptığımız ziyarette döneminizin yalnız naklen yayın gelirlerinden Ankaragücü'nün elde ettiği para 46 milyon TL'dir. İddaa'dan elde ettiği gelir 14 milyon TL. Futbolcu satışlarınız hariç bu ikisinin toplamı 60 milyon TL. Son yapılan genel kuruldaki kulüp borcununda 96 milyon TL, açıklandığına göre harcadığınız toplam 146 milyon TL'nin hesabını mutlaka vermek durumundasınız" dedi.

Altınyuva, "Genel kurulda da borçlanma ve harcama yetkiniz olmadığından döneminiz oy birliği ile ibra edilmemiştir" diyerek sözlerine şu şekilde devam etti; "Dolayısıyla ibra edilmeyen döneminiz bugün yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında masaya yatırılacak ve yasal süreyi hemen başlatacağız. Tüm futbolcuları bu güne kadar yaptığınız gibi Ankaragücü'nde kalmalarını isteseniz de 102 yıllık tarihin kültürü, Ankaragücü ruhu, kulübümüzü Ocak ayındaki genel kurula taşıyacaktır. Hiçbir Ankaragücülünün bu konudan en küçük bir şüphesi bulunmasın. Mutlak sürette tarih bu tabloyu yaratanlara ve zor dönemde dış etkenlerlede olsa, sportif görevlerini yerine getirmeyerek görevden kaçan sporcularada yaptıkları bu davranışın hesabını soracaktır" ifadelerini kullandı.

Ankaragücü'nün adı sanı kalmadığını belirten Altınyuva, "Kulübümüzün Özgür Çek ve Tisdell'e nakit para verdiğimiz halde kabul etmediler. Geçmiş yönetimlerin vermiş oldukları sözleri yerine getirmediklerini, kulübe güvenleri kalmadıklarını ve sebepten dolayı artık Ankaragücü'nün A'sını bile duymak istemediklerini belirttiler. Bugünden sonra da hiçbir şekilde olmayacaklarını ifade ettiler. 15-20 günlük bir yönetimin, tarihin en büyük sorunlarıyla başbaşa kaldığını da kamuoyuna belirtmek isterim. Biz bu sorunları herkesle bir araya gelir, kenetlenir ve çözeriz düşüncesi ile yönetime geldik. Çalışmak için geldik. Hiçbir hesap kitap yapmadan Ankaragücü sevdamız için geldik. Acil ihtiyaçları karşılamak ve kulübe katma değer katmak için geldik. Ben yine diyorum ki Gelin yeni eski yöneticiler, delegeler, iş adamlarımız, valimiz, vekillerimiz hep beraber bir toplantı yapalım ve Ankaragücü için bir çözüm bulalım. Bu sorunları rafa kaldıralım, görüşelim, konuşalım ve Ankaragücü Kulübü'nü ayağa kaldıralım. Bizler bunları yapmaz isek, tarih bu yapılanların hesabını soracaktır" diye konuştu.

Delegelerin kulüp üyeliğinin gündeme getirilmesinin gereksiz olduğunu belirten Sami Altınyuva, "Değerli arkadaşlar, ben MKE Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı olarak diyorum ki kim Ankaragücü Kulübü'ne katkı sağlayacaksa, bu zor dönemde görev almak ve çalışmak istiyorsa, yarın MKE Ankaragücü Kulübü'ne müracaat etsin, hemen kulübe üye yapalım. Artık bundan sonra MKE Ankaragücü Spor Kulübü şeffaf ve camiaya açık bir kulüptür. Ankaragücü kulübü için bir şeyler yapmak istiyorum diyen herkese kapımız açık. Gelin, görüşelim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!