Yasa dışı trol avcılarına geçit yok

Güncelleme Tarihi:

Yasa dışı trol avcılarına geçit yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 15:28

EGE Denizi’nde denetimlerini sürdüren Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı yasa dışı trol avcılığıyla mücadeleyi hızlandırdı.

Haberin Devamı

Yasa dışı trol avcılarına geçit yok

Sahil Güvenlik tarafından geçen 16 Ocak’ta Gökova Körfezi Ören önlerinde bir trol teknesinin yasak olan trol avcılığı yaptığı tespit edildi. Teknede bulunan 3 kişiye yasak sahada trol avcılığı yapmaktan toplam 17 bin 944 TL, iki kişiye de gerçek kişiler için avlanma ruhsat tezkeresi olmamasından 1108 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca seyir fenerlerini yakmamak ve gemi adamı eksik olmaktan dolayı gerekli yasal işlemlerin uygulanması maksadıyla Marmaris Liman Başkanlığı’na sevk edildi.

Yasa dışı trol avcılarına geçit yok



Gökova’nın, doğal ve tarihi zenginliklerin korunması amacıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edildiğine dikkat çekildi. Gökova Körfezi’nde su ürünleri avcılığına kapalı olan alanların Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’in 5 ve 9’uncu maddelerinde ayrıca belirtildiği vurgulandı.

Salih Güvenlik ekiplerinin 19 Ocak Salı günü Güzelbahçe bölgesinde hem havadan hem de denizden yaptığı denetimlerde, açıkta şebeke yöntemi ile yasa dışı trol avcılığı yapan bir tekne olduğu belirlendi. Tekneye, yasak sahada yasa dışı trol avcılığı yapmaktan 8 bin 972 TL, Çevre Kanunu kapsamında ise mavi kartının olmamasından dolayı 12 bin 267 TL idari para cezası uygulandı.

Ağ göz açıklığı veya yasak bölgelerde avcılık gibi en ufak sapmalarında bile deniz dibindeki yaşamı tahrip gücü çok yüksek olan trol avcılığına yönelik denetimlere yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!