Yarışlı Gölü'nde kuş gözlemi

Güncelleme Tarihi:

Yarışlı Gölünde kuş gözlemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 16:37

Yarışlı Gölü'nde kuş gözlemi

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Dünya Göçmen Kuşlar Günü dolayısıyla Yarışlı Gölü'nde kuş gözlemi yapıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü tarafından Yarışlı Gölü'nde Dünya Göçmen Kuşlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Gazi Ortaokulu öğrencileri kuş gözlemi yaptı. Anneler Günü dolayısıyla öğrencilerin anneleri de etkinliğe katıldı. Etkinlikte, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Yöntem ile Trakuş Gözlem Ağı Moderatörü kuş gözlemcisi Mustafa Erturhan da yer aldı. Müdür Yardımcısı Osman Yöntem, annelere gül hediye edildi.
Etkinlikte Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi ornitolog (kuş bilimi uzmanı) Doç. Dr. Tamer Albayrak tarafından öğrencilere kuşlar ve göç konulu sunum yapıldı.
Bölge Müdür Yardımcısı Osman Yöntem, "Göçmen kuşların göç ettikleri yol üzerindeki tehditlerin azaltılması ile ilgili bilinçlendirme faaliyeti yapıyoruz. Bu çalışma ilimizde son 5 yıldır yapılıyor ve önümüzdeki yıllarda da devam edecek" dedi.
Trakuş Gözlem Ağı Moderatörü kuş gözlemcisi Mustafa Erturhan da "Kuşların göç davranışları üzerine dikkati çekmek ve onların sağlıklı bir göç sağlayabilmeleri için Dünya Göçmen Kuşlar Günü kutlanıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!