Yarış yeniden başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yarış yeniden başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 09:45

Hem Süper Lig hem de TFF Birinci Futbol Ligi’nde ikinci yarı, heyecanlı başladı. sonuçlar, iki ayrı kulvarda, farklı hedefler kovalayan Başkent takımlarıyla rakiplerini hizaya getirdi.

Haberin Devamı

Ankaragücü, puan kaybı ile başlayıp zirveyi kaptırırken, rakiplerinin de iştahını kabarttı. Gençlerbirliği ise kritik virajı hasarsız dönüp, Karabük’ü devre dışı bıraktı ve diğerleri ile şansları eşitledi. Osmanlıspor’un iç sahadaki kazanma alışkanlığı, Evkur Yeni Malatyaspor engeline takıldı. İkinci yarının ilk haftasında en dikkat çekici olan, kaleciler; Hopf, Karcemarskas ve Korcan’ın etkili performanslarıydı.

Futbolun kısa süreli arası sona erdi, yaklaşık bir aylık boşluğun ardından, yeniden bu oyunun büyüsüne kendimizi kaptırdık. İlk haftadaki tablo şöyle. Ankaragücü, devrenin sonunda yaşadığı düşüşün etkilerini hala üzerinden atabilmiş değil. Deplasmanda iki puan bırakmaktan daha çok, takımın saha içindeki etkisiz futbolu, eleştiri konusu oldu. Gençlerbirliği, toparlanma sürecini daha da geliştirmiş durumda. İlk yarının son bölümünde, yenilgi almadan yoluna devam eden kırmızı-siyahlılar, ikinci yarıya hayati değerde bir galibiyetle başladı. Ateş hattından çıkmış olmak, takıma fazlasıyla moral verecek. Osmanlıspor ise inişli çıkışlı çizgisini yine sürdürüyor. Bir puan önemli ancak ligin ikinci yarısında, iç sahada kendi rakibinizle oynuyorsanız, önceliğiniz galibiyet olmalı.

Haberin Devamı

KALEYİ KAPADILAR

Süper Lig temsilcileri; Gençlerbirliği ve Osmanlıspor ile TFF Birinci Lig ekibi Ankaragücü, ikinci devrenin ilk maçlarını; toplam 5 puanla geçerken, kalelerini gole kapatmayı başardı. Korcan ve Karcemarskas, rakiplerinin kullandığı penaltı atışlarında da gole izin vermedi. Gençlerbirliği ve Osmanlıspor, bu sezon ilk kez aynı anda, küme düşme potasının üzerine çıkarak, derin bir nefes aldı. İkinci haftada takımları yine zorlu maçlar bekliyor. Gençlerbirliği, kendi sahasında, ateş hattının içindeki Atiker Konyaspor ile karşılaşırken, Osmanlıspor deplasmanda ligin şampiyonluk adaylarından Galatasaray’a konuk olacak. Ankaragücü de evinde Altınordu ile karşılaşacak.

Sorular:

1- Aydın ve Deniz’i alan G.Birliği’nde, Özat’ın, 3-4 transfere daha ihtiyaçları olduğu açıklamasını nasıl değerlendirirsiniz ? Hafta sonu erken final niteliğindeki Konyaspor maçı, süreci nasıl etkiler ?
2- A.Gücü’nün puan kayıpları camiayı endişelendirdi. İsmail Kartal, BŞB Erzurum maçında savunma ağırlıklı futbol oynatmakla eleştiriliyor. Bu düşüş geçici mi? A.Gücü bu krizi nasıl aşabilir ?
3- Ara transfer dönemini hareketli geçiren Osmanlı, ilk maçında takıldı. İrfan Buz, Malatya karşısında yeterince üretken olamadıklarından yakındı. Puan kaybını siz neye bağlıyorsunuz?

Haberin Devamı

Özgür Şahiner: Erzurum’un zorlu iklim şartları ve Putsila’nın olmayışı puan kaybının saha içi faktörleriydi ancak ekonomik sorunların getirdiği belirsizlik, Ankaragücü’nün saha dışındaki asıl sorunu.

Eray Görgülü: Bu takımı sezon başında Ümit Özat kurdu. Deniz Yılmaz gibi her gittiği kulüpte sorun yaşayan bir oyuncu neden Ankara’ya getirildi, kadroya alındı anlamış değilim.

Deniz Gürel: Teknik Direktör İrfan Buz bir önlem almaz, sadece geriye yaslanırsa, bu hafta sonu oynanacak Galatasaray maçında, hiç istemediğimiz bir sonuçla karşılaşabiliriz.

Fatih Tekeci: İsmail Kartal’ı, ilk oyuncu değişikliğini 80. dakikada yapması, 89 ve 93. dakikalardaki diğer iki değişiklikle de 0-0’a razı olması noktasında eleştiriyorum.

Haberin Devamı

Özgür ŞAHİNER

MUTLAKA KAZANMALI

1- Muriç, Çaykur Rizespor’a gitti. N’Diaye’nin, Denizli ile anlaştığı söyleniyor. İlk yarıdaki tablo ortada ve takım zorlu maratonda geriye düşmüş durumda. Aydın ve Deniz, takımlarında arka planda kalmış isimlerdi. Ne katkı verecekleri soru işareti. Karabük, galibiyeti kimseyi yanıltmasın, 2. yarının çetin şartlarında ayakta kalabilmek için, takıma eli değecek kaliteli oyucular gerekiyor. Konya maçı, zorlu fikstür düşünüldüğünde mutlak kazanılması gereken bir maç konumunda.

LİDER GİBİ OYNAMALI

2- Oyuncuların alacakları ile ilgili yaşanan sorun, transfer yasağı belirsizliği, bazı futbolcuların kulüpten ayrılması, ister istemez kafaları karıştırıyor. Takım içindeki olumlu hava biraz dağılmış gibi. Sarı-lacivertlilerin, deplasman maçlarında zorlandığı gerçeğini de göz ardı edemeyiz. BŞB Erzurum zor bir deplasman kabul ancak Ankaragücü de her maçını lider gibi oynamalı. Ekibin toparlanması, oyuncuların kafasının rahat olmasına bağlı.

Haberin Devamı

MOTİVASYON KAYBI YAŞADI

3- Osmanlıspor, lig maçından, yaklaşık 3 gün önce oynadığı kupa müsabakasında Beşiktaş’ı çok zorladı. İyi mücadele edip, olumlu sinyaller verdiler ancak Malatya karşısında bunu tekrarlayamadı. Bu, biraz da oyuncuların büyük takımlara karşı motivasyonundan kaynaklanıyor. Transferde önemli bir revizyon yapıldı. Tecrübeli isimler alındı. Mor-sarılar, kişisel anlamda etkili oyunculara sahip ancak sanki oyunun liderliğini üstlenecek bir oyuncu eksikliğini hissediyorlar.

Eray GÖRGÜLÜ

‘FUTBOL AKLI’ NEREDE

1- Kırmızı-siyahlılar, devre arasında ilk 11’inden 7 futbolcusunu göndererek, daha şimdiden lige havlu atan Kardemir Karabükspor karşısında 3 puan alabildi. Dolayısıyla, hâlâ transfere ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, transfer konusunda bir parantez açmakta fayda var. Bu takımı sezon başında Ümit Özat kurdu. Deniz Yılmaz gibi her gittiği kulüpte sorun yaşayan bir isim neden Ankara’ya getirildi, anlamış değilim.

Haberin Devamı

DÜŞÜŞ GEÇİCİ OLMAYABİLİR

2- Ankaragücü, sezon başından bu yana iyi futbol oynasa da sahadaki başarı, sürekli maddi problemlerin gölgesinde kaldı. Teknik Direktör İsmail Kartal da kentte farkındalık yaratmak adına, sürekli bu yönde ikazda bulunmayı ihmal etmedi. Kulüpteki maddi problemler, devam ederse, yakın zamanda futbolcuların özverileri ve güveni kırılabilir. Bu yüzden, bu düşüş geçici olmayabilir.

MALATYA İYİ KAPANIYOR

3- Süper Lig'de kalmaya odaklanan Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor’un da havlu atmasıyla birlikte, sezon sonunda bu hedefini rahatlıkla tutturabilecek gibi görünüyor. Mor-sarıların Evkur Yeni Malatyaspor karşısında zorlanması ise normal bir durum. Çünkü, dış saha tablosuna baktığımızda Malatyaspor, deplasmanda ligin en az gol yiyen takımlarından birisi ve dış sahada çok iyi kapanıyorlar.

Deniz GÜREL

KONYA MAÇI ZOR GEÇER

1- Gençlerbirliği için moralli bir başlangıç oldu. Zor günler geçiren Kardemir Karabük’ü biraz da şansının yaver gitmesiyle yendiler. Ancak bu hafta aynı oyunu oynarlarsa işleri zor görünüyor. Atiker Konyaspor’un, ligdeki durumu aldatmasın. Çok zor bir maç Gençler’i bekliyor. Transfere gelecek olursak... Temmuz ayında verdiği Aydın Karabulut’u, Ocak’ta yeniden aldı Gençlerbirliği. Bir de Deniz Yılmaz var şimdilik. Yönetim elini çabuk tutup gerekli takviyeleri bir an önce yapmalı.

SORUN DERİNLEŞMEDEN ÇÖZÜLMELİ

2- Erzurum zor bir deplasmandı. Rakibin içerideki 10 maçında sadece bir mağlubiyeti var. Düşündürücü olan Ankaragücü’nün son haftalardaki tutuk oyununun devam etmesi. ‘Tehlike çanları çalıyor’ demek için erken, Teknik Direktör İsmail Kartal önlem alıp sorunu derinleştirmemeli. Ümraniyespor, zorlu Bolu deplasmanında puan kaybedebilir, Ankaragücü bu haftayı kayıpsız kapatıp yeniden liderliğe yükselebilir. Aksi takdirde Çaykur Rize’nin de yükselişi zirveyi karıştırır.

GALATASARAY HEZİMETİ OLMASIN

3-Osmanlıspor, Evkur Yeni Malatyaspor önünde puan kaybetti demek doğru olmaz. Maçın genelinde kazanabilecek bir oyun sergilemedi o yüzden kaybetmemesi kazanç sayılabilir. Karcemarskas’ın yıldızlaştığı bir maçtı. Ligin ilk yarısındaki kolay pozisyon verme sorununun halen aşılamadığını gördük. Teknik Direktör İrfan Buz bir önlem almaz, sadece geriye yaslanırsa bu hafta oynanacak Galatasaray maçında hiç istemediğimiz bir sonuçla karşılaşabiliriz.

Fatih TEKECİ

BU KADRO YETERLİ DEĞİL

1- Gençlerbirliği, bu sezon ilk kez deplasmanda galip geldi. Peki kime karşı? Devre arası toplam 13 oyuncusu ile yollarını ayıran, düşmesine ‘kesin’ gözüyle bakılan Karabükspor’a karşı. Ligin ilk yarısı boyunca “Bu kadro yeterli değil” dedik. Ve hâlâ aynı fikirdeyim. 4 haftalık devre arası transfer döneminin bitmesine 8 gün var. G.Birliği yönetimi elini çabuk tutmalı. Şu an A.Konyaspor, G.Birliği’nden daha hazır görüntü veriyor. Maçın kaybedeni, psikolojik anlamda da çöküntüye girer.

KARTAL, 0-0’A RAZI OLDU

2- A.Gücü maçının özeti şudur: “BŞB. Erzurumspor’un, kaleci Korcan’la yaptığı mücadele 0-0 sona erdi.” Elbette A.Gücü kayıplar yaşayacak. Fakat, puan kayıpları peş peşe gelmemeli. Ankara’da oynanacak Altınordu maçı bu açıdan çok önemli. Teknik Direktör İsmail Kartal’a yapılan ‘savunma oynatıyor’ eleştirilerine katılmıyorum. Fakat, Kartal’ı ilk değişikliğini 80. dakikada yapması, 89. ve 93. dakikalardaki diğer iki değişiklikle de 0-0’a razı olması noktasında eleştiriyorum.

1 PUANI KARCEMARSKAS GETİRDİ

3- Osmanlıspor’a bu hafta 1 puanı getiren, şüphesiz, kaleci Karcemarskas’tı. Penaltı kurtardı, karşı karşıya pozisyonlarda kalesine etten duvar ördü. Bu sezon Karcemarskas’ı çok defa övdük. Bu da şunu gösteriyor ki, takım çok pozisyon veriyor. Bunun nedeni, Teknik Direktör İrfan Buz’un en büyük zaafı olan ‘çok aceleci hücum anlayışı’. Rakip sahaya çok hızlı geçmeye çalışırken, yapılan tüm top kayıpları savunmayı hazırlıksız yakalıyor. Bu soruna çözüm bulunmazsa, puan kayıpları devam eder.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!