Doğduğunda kalbinin yarısı yoktu

Güncelleme Tarihi:

Doğduğunda kalbinin yarısı yoktu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 17:09

Harriet Summerhill anne karnındayken doktorlar ailesine kötü bir haber verdi. Kürtaj olması gerekiyordu çünkü kızının gelişimi iyi gitmiyordu ve ölümcül bir kalp hastalığı vardı. 38 yaşındaki anne Emma Summerhill ve 35 aşındaki baba Leighton Summerhil böylece bebeklerinin kalbinde sorun olduğunu öğrendi.

Haberin Devamı

Aileye 3 acı seçenek sunuldu. Ya hamileliği sonlandıracaklardı, ya bebeklerinin doğumdan sonra doğal yollarla ölmesini bekleyeceklerdi ya da doğar doğmaz açık kalp ameliyatı olacaktı.

"KIZINIZ 1 YAŞINI GÖREMEZ"

Doğduğunda kalbinin yarısı yoktu

Yıkılmış aile ise zor bir karar verdi ve bebeklerinin yaşamak için bir şansı olmasını istedi. Doktorlar ise onun 1 yaşını bile göremeyeceğini düşünüyordu. Sevimli kız çocuğu şimdi ise 2 yaşında.

Doğduğunda kalbinin yarısı yoktu

Anne Summerhill, hızının durumunu öğrendiğinde hissettiklerini şöyle anlattı: "20 haftalıkken çekilen ultrasonunda kızımızın kalbinin sadece yarısının çalışır halde dünyaya geleceğini söylediler. Ya kızımızın doğal yolla ölmesini bekleyecektik ya da doğduktan saatler sonra narkoz verilmeden yapılacak ve hayatını riske atacağımız bir ameliyata göz yumacaktık. Çok korkuyordum. Bebeğim için bütün umutlarım, hayallerim yok olmuştu."

Haberin Devamı

2 BEBEĞİNİ DAHA KAYBETMİŞTİ

Doğduğunda kalbinin yarısı yoktu

Daha önce iki bebeğini düşüren anne eğer bu sefer de bebeğini kaybederse kendisi için zor olacağını söyledi. Bunun üzerine bebek Harriet, kalbinin sağ tarafına hiç kan gitmediği için sadece sol tarafı çalışan bir kalp ile dünyaya geldi.

10 hafta sonunda acı verici ve uzun süren bir operasyon geçiren Harriet için doktorlar yüzde 70 yaşama şansı verdi. 1 yaşını göremez denilen bebek ise şimdi 2 yaşında ve çok sağlıklı.

Anne Summerhill ise "Diğer ailelerden çok daha fazla zorluk yaşayacağız biliyoruz ama şimdilik onun büyüdüğünü keyifle izlemek istiyoruz" dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!