Yarım asırlık turnuva

Güncelleme Tarihi:

Yarım asırlık turnuva
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

TED Open İstanbul Challenger '97 Uluslararası Tenis Turnuvası bugün sona eriyor

Türkiye'nin en eski spor kulüplerinden biri olan TED (Tenis Eskrim Dağcılık), bir tenis turnuvasını daha tamamladı. 26 Temmuz'dan beri devam eden 50 bin dolar para ödüllü turnuva bugün sona eriyor. TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Behbut Cevanşir daha önceki yıllarda sponsor desteği sayesinde ödülün daha yüksek olduğunu söylüyor: ‘‘Önemli olan en yüksek ödülü vermek değil. Hatta bu Türk tenisi açısından zararlı bile sayılabilir. Çünkü ödül yükseldikçe Türk oyuncuların turnuvadaki şansları azalıyor.'' Cevanşir'e göre her ülke mümkün olduğunca düşük ödüllü turnuvalarla oyuncularına puan kazandırmalı.

1956-58 yıllarında Türkiye Tenis Şampiyonu, aynı zamanda da Milli oyuncu olan Behbut Cevanşir, 25 yıldır TED'in başkanlığını yapıyor. Yılın Spor Adamı ödülünü kazandığı 1984'teki ilginç bir tesadüfü şöyle anlatıyor: ‘‘Aynı gün Süleyman Seba da Şan Sineması'nda Beşiktaş Kulüp Başkanı seçildi. Üstelik Seba ile aynı yaştayız, ikimiz de 1926 doğumluyuz. Ama hala iş yapabiliyoruz.''

Cevanşir'in tenis eğitimiyle ilgili bir başka öngörüsü de üniversitelerin sporcu bursları ile ilgili: ‘‘Özellikle Amerika'da üniversiteler başarılı sporculara öğrenim bursu verirler. Özel Türk üniversiteleri yavaş yavaş bu sistemin farkına varmaya başladılar. Okulların spora katkısı artabilir.''

TED Open'dan notlar...

Bu yıl 49. kere yapılan TED Open Türkiye'nin en eski uluslararası tenis etkinliği.

Turnuvanın ilk adı Uluslararası İstanbul Tenis Turnuvası idi.

Bugüne kadar hiçbir Türk erkek tenisçi bu turnuvada şampiyon olamadı.

Bu yıl Türk tenisçilerden yalnızca Efe Üstündağ ikinci tura çıkmayı başardı. Ancak o da bu turda elendi.

TED Open 97'ye 14 ülkeden ülkeden toplam 50 tenisçi katıldı.

Turnuvanın birinci seri başı Romen oyuncu Razvan Sabau'nun iddialı olmayan bir oyuncuya yenilmesi sürpriz oldu.

Turnuvada 2500 top kullanıldı.

ATP (Profesyonel Tenisçiler Birliği) tarafından görevlendirilen üç yabancı orta hakem, dört Türk orta hakem, 100 bell-boy ve 100 çizgi hakemi görev aldı.

Ana sponsorluğunu Volkswagen'in yaptığı turnuvanın yardımcı sponsorları Slazenger, Hürriyet, NTV, Coca Cola, VIP Turizm, Benetton, Chevignon, Lever ve Conrad Oteli.

Turnuvanın başhakemliğini Fransız Fabrice Chouquet, direktörlüğünü ise Bülent Özdemir yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!