Yargıtay şike kararını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay şike kararını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 16:24

YARGITAY 5. Ceza Dairesi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın “teşvik primi” ve “birden fazla maçta şike yapmak” ile “örgüt kurmak” suçlamasından aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası ile rekor para cezasını onarken, Yargıtay, Beşiktaş Eski Yöneticisi Serdal Adalı ve eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun şike cezalarını bozdu. Yargıtay, “şike yaptıklarının sabit olduğuna” ancak iki sanığa verilen hapis cezalarının ertelenip ertelenmeyeceğinin tartışılması gerekirken, bu durum gözönünde bulundurulmadan karar verilmesini bozma nedeni saydı.

İŞTE YARGITAYIN ONAMA KARARI

Haberin Devamı

Kararla mahkumiyeti onanan Yıldırım Balyoz sanıkları gibi hükümlü konumuna geçti. Yıldırım’ın avukatları karara itiraz ederse, itirazı da cezasının onanması yönünde tebliğname hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı değerlendirecek. Yıldırım gibi cezaları onanıp hükümleri kesinleşen sanıkların kalan mahkumiyetlerinin infazı da gündeme geldi.

Yargıtay şike kararını açıkladı
YILDIRIM 3 YIL 8 AY DAHA HAPİS YATACAK

Yıldırım, cezası onandığı için 3 yıl 8 ay daha hapis yatacak. Bir yılın üstünde ceza aldığı içinde Fenerbahçe Başkanlığı da düşecek. 1 milyon 712 bin 500 TL’lik rekor adli para cezasını da 20 eşit taksitte ödeyecek. Daire, Aziz Yıldırım gibi Olgun Peker’in “örgüt kurmak” ile “şike ve teşvik priminden” aldığı cezaları onandı. Şike dosyasını “onama, bozma ve düşme” kararlarının altında Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin değişen Başkanı Bahri Demirel’in imzası da var.

Haberin Devamı

85 SANIĞA 80 SAYFA KARAR

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu’nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesi tamamlandı. 80 sayfalık karara göre, Yargıtay eski Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı ve eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun “şike yaptıklarının sabit olduğuna” karar verdi. Ancak iki sanığa verilen hapis cezalarının ertelenip ertelenmeyeceğinin tartışılması gerekirken, bu durum gözönünde bulundurulmadan karar verilmesini bozma nedeni saydı.

ŞİKE’DE BAŞKAN DEĞİŞTİ

Şike Davası’nın temyiz aşamasında ise sürpriz şekilde incelemeyi yapacak başkan değişmiş ve bu da tartışma konusu olmuştu. Dairenin 4 yıllık Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul Daire Başkanı yenileme seçimine girdi ve kaybetti. Yerine aynı daire üyesi Bahri Demirel seçilmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, eksikleri tamamlaması için şike davasının dosyasını İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri de göndermişti.Yargıtay’ın talep ettiği eksikleri gideren mahkeme, dosyayı yeniden 5. Daire’ye ikinci kez iletilmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!