Yargıtay kararı bozdu, Dilşah öğretmen tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay kararı bozdu, Dilşah öğretmen tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 12:04

BURSA’da 2013 yılında, arkadaşlarıyla denize açıldıktan sonra kaybolan, ardından cesedi bulunan 35 yaşındaki Yusuf Süzer’in ölümüyle ilgili aynı kayıkta bulunan ilkokul öğretmeni arkadaşı 33 yaşındaki Dilşah Aytekin’in 12,5 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından sanık lehine bozuldu. 3 yıl 4 aydır cezaevinde kalan Dilşah Aytekin, yeniden yapılan yargılamada tahliye edildi.

Haberin Devamı

Mudanya İlçesi’nde 18 Mayıs 2013 tarihinde Yusuf Süzer, birlikte alkol aldığı kız arkadaşı Dilşah Aytekin ve Kaan Uysal ile birlikte sabah Arnavutköy’den kayık kiralayıp denize açıldı.

Yusuf Süzer’den daha sonra hiç bir haber alınamadı. Bunun üzerine kardeşi Serdar Süzer, ağabeyini en son birlikte gördüğü Dilşah Aytekin’i aradı. Aytekin’in, "Tekne ile açıldıktan sonra Yusuf ve Kaan yüzmek için denize girdiler. Şakalaşıyorlardı. Sonra Yusuf kayboldu. Tüm aramamıza rağmen bulamadık. ’Belki bize şaka yapmıştır. Kıyıya çıkıp eve dönmüştür’ diye düşündük. Geri döndük" sözlerinden sonra, polise giderek şikayetçi oldu.

''KENDİME GELDİĞİMDE ONU GÖREMEDİM''

Polis Yusuf Süzer’in birlikte alkol aldığı Dilşah Aytekin ile Kaan Uysal’ı gözaltına aldı. Verdiği ifadede 8 yıllık ilkokul öğretmeni olduğunu ve eşinden ayrıldıktan sonra bazı psikolojik sorunlar yaşadığını belirten Aytekin, "Alkol tedavisi için Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nde (AMATEM) tedavi gördüm. Yusuf ve Kaan ile burada arkadaş olduk. Olay günü de teknede içki içerken uyuya kaldım. Yusuf denizde yüzüyordu. Kısa bir zaman sonra kendime geldiğimde onu göremedim. Kaan da Yusuf’un yüzerek kıyıya gidip bize şaka yapmış olabileceğinden bahsetti" dedi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan Kaan Uysal ise Yusuf Süzer’in Dilşah Aytekin tarafından kayıktan itildiğini iddia etti.

CANSIZ BEDENİ 14 GÜN SONRA BULUNDU

Mahkemeye sevkedilen Dilşah Aytekin tutuklanırken, Kaan Uysal ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yusuf Süzer’in cesedi ise olaydan 14 gün sonra Sahil Güvenlik Botu tarafından, Mudanya İskelesi’nin bir mil açığında bulundu.

4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde haklarında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Dilşah Aytekin ve tutuksuz sanık Kaan Uysal’ın yargılanmaları 2013 yılının Kasım ayında tamamlandı. Mahkeme, duruşmalarda suçlamaları kabul etmeyen Dilşah Aytekin’e, kasten adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Öldürme eyleminin ihmali davranışla işlendiği kanaatine varan heyet cezayı önce 15 yıla, ardından da sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak 12 yıl 6 aya indirdi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti davanın tutuksuz sanığı Kaan Uysal’a ise yardım veya bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediğinden dolayı 2 yıl hapis cezası verdi. Uysal’ın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezayı 1 yıl 8 aya indiren mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

YARGITAY KARARI ONAMADI

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi halen Sakarya Kapalı Cezaevi’nde bulunan Dilşah Aytekin’e verilen cezayı, olayın kasten adam öldürme şeklinde gerçekleşmediği, ifadelerde çelişkiler bulunduğunu ve ölen Yusuf Süzer’in yüzme bilip bilmediğinin dikkate alınmadığı gerekçesiyle bozdu.

Bunun üzerine Dilşah Aytekin’in yargılanmasına Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar başlandı. Duruşmada, Sakarya Cezaevinden SEGBİS sistemiyle katılıp ifade veren Dilşah Aytekin yöneltilen suçlamayı kabul etmeyip tahliyesini istedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, Dilşah Aytekin’in akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için dosyası ile İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine; verilecek cezanın değişme ihtimali üzerine 3 yıl 4 aydır cezaevinde bulunması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. (Halil ÖZÇOBAN/ BURSA - DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!