Yargıtay heyetinden Gaziantep'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay heyetinden Gaziantepe ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 13:10

Yargıtay heyetinden Gaziantep'e ziyaret

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- YARGITAY Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil ve beraberindeki heyet, Gaziantep Adliyesi'ni ziyaret etti.
Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) işbirliğiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yunanistan-Danimarka Konsorsiyomu ile ortaklaşa yürütülen 'Telif Haklarına Dayalı ve Kreatif Endüstrilerin Teşvik Edilmesi Odaklı Olarak Türkiye Telif Hakları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında kentte düzenlenen Yargı Mensuplarına Yönelik Eğitim Çalıştayı'na katılan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil ve beraberindeki heyet Gaziantep Adliyesi'ni ziyaret etti.
Heyeti adliyede, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Adalet Komisyonu Başkanı Emsal Sergen, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Navdar, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Sami Çete, Cenk Akın Aksakal ve Fatih Adıgüzel karşıladı. Adliyede görev yapan hakim ve savcılarla bir araya gelen Yargıtay Başkanı Rüştü Cirit, "15 Temmuz 2016 tarihli hain darbe girişiminin ülkemize uğratmış olduğu zafiyet, hukuk sisteminde de kendisini göstermektedir ancak biz daha fazla çalışarak, çalışmalarımızı daha fazla yoğunlaştırarak bu sarsıntının altından kalkacağımızı umuyoruz. Bu nedenle sürekli her türlü toplantıya, eğitim seminerlerine katılmak istiyoruz" dedi.
Daha iyi bir yargı sistemine ulaşabilmek için her türlü çaba ve gayreti gösterdiklerini ifade eden Cirit, "Ülkemize ve milletimize yargı camiası olarak ne derece hizmet edebilirsek o derece kendimizi bahtiyar hissedeceğiz. İnsanlar ancak iyi işleyen hukuk güvenliği sisteminde kendilerini mutlu ve huzurlu hissedebilirler. Yargı camiasının yaptığı iş son derece önemli bir iştir. Ülkemiz, öz sermayesi yeterli olmadığı için ancak yabancı sermayeyle kalkınmasını sağlayabilmektedir. Bunun için de yabancı sermayenin öncelikle gelip baktığı husus, ülkede işleyen iyi bir hukuk sistemi olup olmadığıyla ilgilidir" diye konuştu.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ise, iyi işleyen yargı sisteminin iyi eğitilmiş hukukçular vasıtasıyla yürütülebileceğini anlattı. Yakın dönemde çok ciddi bir şekilde darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını, bu nedenle meslekten ihraçların olduğunu anımsatan Akarca, "Yargı mensuplarının neredeyse yarısının 4 yıl ve altı kıdeme sahip oldukları göz önüne alındığında, söz konusu eğitimlerin önemi daha iyi anlaşılmaktadır" şeklinde konuştu.
Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil de, her yıl yaklaşık 5 bin yargı mensubuna yönelik eğitimler düzenlediklerini, bunun her geçen yıl artacağını kaydetti.
Gaziantep’te görev yapan hakim ve savcılarla bir araya gelinen toplantılarda Yargıtay, Bölge Adliye Mahkemesi ve Adli Yargı İlk Derece mahkemelerinin işleyişi sorunları ve çözümü konuşuldu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!