Yargıtay Başkanı'ndan flaş MHP açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay Başkanından flaş MHP açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 10:45

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, MHP kararı için konuştu: "18. Hukuk Dairesi üyeleri vicdanlarıyla karar vermiştir ve karar kesindir" dedi

Haberin Devamı

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretine katılıp, çay toplamalarıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Cirit, eleştirileri anlayamadığını belirterek, “Devlet Başkanı ile tüm yüksek yargı organlarının başkanlarının katıldığı bir çay toplantısı yapılmasından doğal bir şey olamaz. Biz Devlet Başkanımızla birlikte olmaktan onur duyuyoruz” dedi.Yargıtay’ın adil yargılanma hakkı ve ifade özgürlüğü semineri toplantısında Cirit, gazetecilerin MHP kararı ve Rize ziyareti ile ilgili sorularını yanıtladı. Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin MHP kararıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, “Bu karar kesin uygulanmalıdır. Herhangi bir hukuk karmaşası da yoktur. Her şey rutin sürecinde yürüdü. Hakimler vicdanlarına göre karar verdiler” dedi. Cirit, daireye yönelik eleştirilerin de “haksız ve yanlış” olduğunu savundu. 

Haberin Devamı

CİRİT’TEN DEVLET BAŞKANI VURGUSU

Haberin Devamı

Cirit, Rize ziyareti ile ilgili, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine, “Ben bir polemik içinde olmam” demekle yetindi. Cirit’in, Erdoğan’a “Devlet Başkanı” nitelemesi yapması üzerine aldığı eleştirilere ise şu yanıtı verdi:“Ben bu konuda yapılan eleştirileri anlayamadım. Devlet anlayışımız, Türk geleneklerine göre, devlet başkanına çok ayrı değer verilir. Biz Devlet başkanımızla birlikte olmaktan onur duyarız.”

Cirit, “Devlet başkanı vurgunuzla neyi kastettiniz, başkanlık tartışmaları yapılıyor” sorusuna da  “Ben Cumhurbaşkanı'nı kastettim. Cumhurbaşkanı demek istedim” yanıtını verdi.

18. DAİRE KARAR VERMİŞTİ

Yargıtay, MHP'de olağanüstü kurultay olup olmayacağına yönelik tartışmalara dün son noktayı koyarak Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu karar doğrultusunda 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde seçimli olağanüstü kurultay kararı almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!