Yargıtay Başkanı’na: Mahkemeye vermezsen namertsin

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay Başkanı’na: Mahkemeye vermezsen namertsin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 22:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gezilerine katıldığı için eleştirilen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in “Yargının saygınlığını korumak amacıyla gereken yasal yollara başvuracağım” sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Mahkemeye vermezsen namertsin kardeşim. Biz bağımsız yargıya güveniriz ama birilerinin çömezi olan yargıya güvenmeyiz. Bu tür insanlar yargıda olmamalı” dedi. Kılıçdaroğlu, CHP grubunda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ŞEREF DEĞERLİ DEĞİL Mİ?

“Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları, Erdoğan’ın kendi ifadesiyle söyleyeyim, çayı tahlil etmek için beraber Rize’ye gittiler. Önce doğru değil diye eleştirdim, baktım Kırşehir’e de gittiler. Devlet protokolü imiş. Sizin devlet protokolünden haberiniz yok. Orada siyasi partinin propagandası yapılıyor, sizin ne işiniz var? Bizim anladığımız anlamda Cumhurbaşkanı olsa, tarafsız olması lazım. Tarafsız olmayan birisine siz hangi gerekçeyle gideceksiniz, onun toplantılarına katılacaksınız, ona övgüler dizeceksiniz? Namus ve şeref kavramı hadi onun için değerli değil, sizin için de mi değerli değil? Siz de mi namus ve şerefi alıp bir kenara atıyorsunuz? Genel Sekreteri aracılığıyla yargıya yazılı talimat veriyor, siz de bunları görüyorsunuz. Anayasa açıkça ihlal ediliyor. Anayasayı açıkça ihlal edecek, yargı bağımsızlığı ayaklar altına alınacak ve bu beyler oraya gidecekler, sıkılmadan ‘Bizi davet ettiler, gittik’. İyi.

Haberin Devamı

ÇANTASI OLUYORSUNUZ

Ben de sizi İzmir veya Adana’daki toplantıya davet ediyorum. Siz de gelin bakalım. Bunları yasadışı bir uygulamanın parçası haline getiriyorlar. Kendi söylemlerine meşruiyet kazandırmak için çanta gibi taşıyor, siz de onun çantası oluyorsunuz

ABD’de Obama salona girerken hâkimlerin hiçbiri ayağa kalkmıyor. Bunlar el pençe divan duruyorlar. Kırşehir’deki toplantıda terini siliyor, ‘Bizi eleştirenleri mahkemeye vereceğim’ diyor. Vermezsen namertsin kardeşim. Biz bağımsız yargıya güveniriz ama birilerinin çömezi olan yargıya güvenmeyiz. Bu eleştiriyi de yargıya duyduğumuz saygıdan dolayı yapıyoruz. Bu tür insanlar yargıda olmamalı. Yargıtay’ı, Danıştay’ı, Sayıştay’ı temsil edemezler. Gitsinler kaçak Saray’da otursunlar. El etek öpsünler. Ama cübbelerini çıkarsınlar, AKP’ye kayıt yaptırsınlar. Yargının İzzet-i ikbal ile o koltuktan ayrıl kardeşim.”

PYD’Yİ SAVUNAN UÇAKLAR İNCİRLİK’TEN KALKIYOR

Amerikan askerleri PYD askerlerinin kokartını takmış. Bırak kokartı, onun daha ötesine git. PYD’nin terör örgütü olduğunu söylüyorsun. ABD, onunla beraber iş tutuyor, onu savunuyor. PYD’yi savunan uçaklar İncirlik’ten kalkıyor. Buna sen izin veriyorsun. Adama sormazlar mı bu ikiyüzlülük nedir? Bugünlerde Reza Zarrab davası görüşülecek. 17-25 Aralık davası şimdi Amerika’da görülüyor. Nerede bu Yargıtay, nerede bu Danıştay, nerede bu Sayıştay, sormayacak mıyız? Nerede hâkimler, savcılar? Adalet bir devletin temelidir. Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır. Eğer bir ülkede adalet yoksa ülkenin geleceği karanlıktır.

BAKMADAN GEÇME!