Yargının prestij binası

Güncelleme Tarihi:

Yargının prestij binası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

Başkent’in en yoğun semti Sıhhiye’deki hizmet binası yetersiz kalan Danıştay Başkanlığının, Eskişehir yolu Lodumlu mevkinde yapılan yeni hizmet binasının inşaatı hızla devam ediyor.

Danıştay Genel Sekreteri Hüseyin Poroy, Danıştay Başkanlığının yeni hizmet binasının inşaatı hakkında bilgi verdi.
Poroy, Eskişehir yolu Lodumlu mevkinde 62 bin 310 metre karelik arsanın, “Danıştay Hizmet Binası” alanı olarak onaylanmasının ardından, mimari proje yarışması düzenlendiğini anlattı.

Bedeli 65 milyon lira

Yarışmaya katılan 64 proje arasından birinciliği Mimar Cem Açıkkol’un hazırladığı projenin kazandığını belirten Poroy, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan ihaleyle bina yapımının Varlıbaşlar (VARYAP) Yapı Sanayi ve Turizm Anonim Şirketi’ne 64 milyon 880 bin lira bedelle verildiğini söyledi.

Sözleşmeye göre, yeni hizmet binasının 800 günde tamamlanacağını, ancak müteahhit firmanın bu süreyi 600 güne çekme sözü verdiğini ifade eden Poroy, yapılan plana göre, binada 3 duruşma salonu, genel kurul salonu, bin 200 metre karelik ve 800 kişi kapasiteli 1 konferans salonu ile 150 kişinin masa düzeninde oturacağı İdari Dava Daireleri Kurulu, Vergi Dava Daireleri Kurulu için ayrı salonların yer aldığını, ayrıca kompleks içinde kreş, spor salonu, sağlık birimi gibi sosyal tesislerin de bulunduğunu belirtti.

Devlet yapısı dışında bina

VARYAP Proje Müdürü Bektaş Kart da 320 çalışanla mimari projeye uygun olarak inşaatın hızla devam ettiğini, Eylül ayı sonunda kaba inşaatın bitirileceğini söyledi. Yapının şiddetli depreme dayanıklı ve akıllı bina özelliği taşıdığını anlatan Kart, “Bugüne yapılan alışılagelmiş klasik devlet yapılarının dışında bir bina olduğunu” kaydetti. Şantiyede görevli Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkilileri ise bu binayı inşa etmekten gurur duyduklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!