Yargıda ByLock operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Yargıda ByLock operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 09:41

FETÖ soruşturmaları kapsamında yargıda ByLock operasyonu başlatıldı. 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı var. Ankara Adliyesi ve Yargıtay binasında arama yapıldı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturması kapsamında, HSYK 2. Dairesi'nin almış olduğu kararla 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.  

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların, FETÖ üyelerinin haberleşmede kullandığı ByLock programını kullandıkları ileri sürüldü.

Şüphelilerin Adalet Bakanlığı ve Türkiye genelindeki adliyelerde görev yapan hakim ve savcılar ile Yargıtay ve Danıştay tetkik hakimleri olduğu belirtildi.  

Gözaltı kararı çıkartılan hakim ve savcılardan 24'ünün Ankara'da, bunlardan 2 savcının da Ankara Adliyesi'nde görev yaptığı belirlendi. 

30'U İSTANBUL'DA

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla haklarında gözaltı kararı alınan hakim savcılardan 30'unun İstanbul'da görevli olduğu tespit edildi.

FETÖ üyelerinin haberleşmede kullandığı ByLock programını kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan 30 hakim ve savcının gözaltına alınması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.
Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunanlardan 10 hakim ve 2 savcının Anadolu Adalet Sarayı'nda görev yaptığı öğrenildi.      

Haberin Devamı

Yargıda ByLock operasyonu

Operasyon kapsamında Yargıtay binasında da arama yapıldı (Fotoğraf: Selahattin SÖNMEZ / HÜRRİYET)
ŞANLIURFA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla haklarında gözaltı kararı alınan hakim savcılardan 5'inin Şanlıurfa'da görevli olduğu belirlendi.
Haklarında gözaltı kararı bulunan 2 idari ve 2 adli hakim ile bir cumhuriyet savcısı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

İZMİR

Operasyon kapsamında İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karaburun Hakimi H.G., Aliağa Hakimi S.G.C., Aliağa Culhuriyet Savcısı E.C. ve Tire Cumhuriyet Savcısı F.İ.’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan hakim ve savcıların işyeri ve evlerinde aramalar yapıldığı, bilgisayarların incelenmesi için imajlarının alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

ADANA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla haklarında gözaltı kararı alınan 189 hakim ve savcıdan, 6 hakimin Adana'da görev yaptığı belirlendi.
FETÖ üyelerinin haberleşmede kullandığı ByLock programını kullandıkları iddia edilen hakimler, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!