Yargıç, Zarrab’ın tüm pasaportlarını istedi

Güncelleme Tarihi:

Yargıç, Zarrab’ın tüm pasaportlarını istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 16:47

ABD’de Reza Zarrab davasına bakan Federal Yargıç Richard Berman, Zarrab’a ait olan 3 pasaportu incelemek istediğini, avukat ve başsavcılığın ellerinde bulunan pasaportları 13 Haziran günü Türkiye saati ile 19.00’a kadar mahkemeye sunmalarını istedi.

Haberin Devamı

ABD’de 19 Mart tarihinden bugüne tutuklu bulunan ve New York Güney Bölgesi Eyalet Mahkemesi’nde yargılanmayı bekleyen Reza Zarrab’ın (Rıza Zarraf) kefalet başvurusu için yargıç Richard Berman’ın her an karar vermesi bekleniyor.

Berman, karar vermeden önce taraflara gönderdiği mektupla; Reza Zarrab’a ait başsavcılığın elindeki Türk pasaportu ile avukatının elindeki Makedonya ve İran'a ait olan pasaportların güvenli bir zarfta birer kopyalarının karşı tarafın avukatına verilmek üzere 13 Haziran pazartesi günü  Türkiye saati ile 19:00’a kadar mahkemeye teslim etmelerini istedi.

3 ÜLKE PASAPORTU
Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman, 2 Haziran’da yapılan kefalet duruşmasında sundukları kefalet paketi içinde Zarrab’a ait elindeki diğer iki pasaportu da mahkemeye teslim edeceklerini söylemişti. Başsavcı Preet Bharara’nın ofisi Zarrab’a ait Makedonya ve İran pasaportlarını görmediklerini ve daha önce bu pasaportlarla hangi ülkelere ve ne zaman giriş yaptığını bilmediklerini ileri sürmüştü.

Haberin Devamı

Avukat Brafman ise, Zarrab’ın FBI tarafından Miami’deki ilk sorgulamasında Zarrab’ın son 10 yıl içinde gittiği ülkeler içinde ABD ile suçlu iade anlaşması olmayan Suudi Arabistan, Mısır ve Lübnan gibi ülkeleri yazmadığı şeklindeki savcılığın iddiasına karşı, “Zarrab iyi İngilizce bilmiyor, soruyu doğru anlamadı. Sorgulayanlar amatördü. Zaten ellerindeki pasaporta baksalardı, gittiği ülkeleri görürlerdi. Saklanacak bir durum yoktu” şeklinde Zarrab’ı savunmuştu.  Aynı duruşmada bir hafta gibi bir süre içinde kararını açıklayacağını belirten Yargıç Berman, Zarrab’ın kefalet başvurusuna ileriye dönük duruşma takviminin kesin olarak belirlenmesi için tarafların üzerinde anlaştığı 16 Haziran tarihli duruşmadan daha önce kesin karar vermesi bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!