"Yardımeli engelleri aştı"

Güncelleme Tarihi:

Yardımeli engelleri aştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 10:25

- Şanlıurfa'da engelli olduğu için okula gitmekte zorlanan 10 yaşındaki çocuk, İstanbul gönderilen akülü araba sayesinde hayallerine kavuştu

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da akraba evliliği nedeniyle belden aşağısı felçli doğan Halil Çakar, İstanbul'ndan gönderilen akülü tekerlekli sandalye sayesinde okula daha rahat gidebilecek.

Metropol Haliliye ilçesine 60 kilometre mesafedeki Uluhan Mahallesi'nde yaşayan ve 8 çocuğundan ikisi engelli doğan mevsimlik tarım işçisi İbrahim ve Halime Çakar çifti, yaşadıkları sıkıntılara rağmen çocuklarının mutluluğu için mücadele veriyor.

Belden aşağısı felçli dünyaya gelen üçüncü çocukları Halil'i (10) tedavi ettirebilmek için çalmadık kapı bırakmayan ailenin sekizinci çocukları Mikail de (4) aynı şekilde dünyaya gelince hayatları kabusa döndü.

Bu durumun basında yer alması üzerine, özel bir televizyon kanalının program yapımcıları, aileyle iletişime geçerek, kendilerine akülü tekerlekli sandalye gönderdi.

Haberin Devamı

Baba İbrahim Çakar, söz konusu durumun kendilerini çok sevindirdiğini ve oğlunu hiç bu kadar sevinçli ve heyecanlı görmediğini söyledi.

Hayırseverlere teşekkür eden Çakar, "3 yıldır Halil'i sürekli okula götürüp getiriyordum. Ancak bu yıl diğer oğlumun tedavisi için çoğu zaman Adana'ya gitmek zorunda kaldığım için Halil'i bu yıl okula götüremedim. Ancak artık akülü aracı oldu bundan sonra daha rahat okula gidip gelebilecek" dedi.

Yeni aracıyla evlerinin bahçesinde oynayana Halil Çakar da okula gitmeyi çok sevdiğini belirterek, "Çok mutluyum bundan sonra kimsenin yardımı olmadan hareket edebileceğim" diye konuştu.

Çakar, kardeşi ve arkadaşlarıyla oyun oynayabileceği bir oyun parkı yapılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!