Yardım panayırında defile krizi yaşandı

Güncelleme Tarihi:

Yardım panayırında defile krizi yaşandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2010 00:00

HASVAK, kadınlara ek gelir ve vakfa kaynak sağlamak amacıyla panayır düzenledi. Etkinlik kapsamında yapılması planlanan defile ise firma ve mankenlerinin katılmaması üzerine yapılamadı.

Irak Büyükelçiliği’nde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen panayıra Irak’ın Ankara Büyükelçisi Abdul Amir A. Tabikh ev sahipliği yaptı. Etkinliğe, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan’ın yanı sıra çok sayıda vakıf üyesi ve davetliler katıldı. Panayıra katılan kadınların çeşitli el işlemeleri ve tabloları gibi eserler kurulan stantlarda sergilendi.

Büyükelçiye teşekkür plaketi

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Başkanı Engin Öztürk, maddi sıkıntıların strese sebep olduğunu ve stresin de kanser dahil pek çok hastalığa neden olduğunu belirterek, “Bu nedenle hem aile bütçelerine katkıda bulunmak, hem de kadınlarımıza ek gelir sağlama amacındayız. Kadınlara verdiğimiz bu değer, kadınların bedenen ve ruhen sağlıklı olmalarına yardımcıdır” dedi. Öztürk, ayrıca İş-Kur’la birlikte yürütecekleri ve 50 işsize iş imkanı yaratacakları projeden de bahsetti. Öztürk, konuşmasının ardından büyükelçi Tabikh’e teşekkür plaketi verdi. Panayır kapsamında Ankaralı tekstil firması World Wella Paris’in kıyafetlerinin sergileneceği defile de yapılacaktı. Ancak, defile yapılan bütün hazırlıklara rağmen firmanın ve mankenlerin katılmaması üzerine yapılamadı.

Irak elçiliğine rezil olduk

VAKIF Başkanı Engin Öztürk, firma yetkilileri ile en son iki gün önce konuştuklarını ve her şeyin hallolduğunu belirterek, “Şimdi firma yetkililerine ulaşamıyoruz. Defile olacak diye bir sürü organizasyon yaptık. Böylesine bir yardım etkinliğinde bizi büyük bir maddi zarara uğrattıkları gibi Irak Büyükelçisi’ne de rezil olduk” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!