Yaratıcı enerji açığa çıkıyor

Bugün Başak burcundaki Ay, zıt burçta bulunan Balık’taki Uranüs’ü tetikliyor.

Keşifler, yenilikler, özgürlük, elektrik ve elektronik, skandallar, marjinal, sıra dışı ve uzayı sembolize eden Uranüs, Ay tarafından tetiklendiği zaman sembolize ettiği bütün özellikler açığa çıkıyor. Sürprizler bugün değiştirici olabilir ve özellikle mobil burçlar olan Başak, Balık, İkizler ve Yay burçlarının ilk on günlük devresinde doğanlar, sürprizlerden etkilenebilirler. Gökyüzünün bu konumu aynı zamanda yaratıcı enerjinin açığa çıkacağını işaret ediyor. Şayet dikkatinizi yaratıcılık gerektiren çalışmalara yöneltebilirseniz, müthiş eserler ortaya koyabilirsiniz. Hatta daha önce bir türlü çözemediğiniz bir probleminiz varsa, bunu anlamak için yoğunlaşmanın tam zamanı. Üstelik aynı anda hem Jüpiter, hem de Satürn uyumlu etkileriyle işinizi kolaylaştıracak ve başarı şansınızı arttıracak.

Gerilim anında uygulanacak bir yöntem

Son derece hızlı bir gelişim süreci içinde bulunuyoruz. Yaşadığımız ortam her geçen gün biraz daha daralıyor ve artık nefes alamıyormuş duygusu içine giriyoruz. Toplu yaşamın getirdiği kolaylıklar aynı zamanda pek çok zorluğu da beraberinde getiriyor ve en önemlisi artan elektriğin artık bedenimizden taşıp farkında olmadan saldırgan, kolay öfkelen insanlardan oluşan bir kalabalık içinde yaşıyoruz. Aslında hepimiz bu durumun farkındayız fakat düşünecek o kadar çok şey ve bitirilecek iş var ki, ‘gün yetmiyor’ duygusu içinde yaşarken ne kendimizi, ne de çevremizi düşünemiyoruz. Kendimizi rahatlatacak ve gevşetecek bir şeyler yapmak aklımıza gelmiyor. Taa ki, sağlımız bozulana kadar. Ancak o zaman düşünmeye başlıyoruz. Halbuki sağlığımız yerindeyken kendimize ve bedenimize iyi davranmalı ve kendimize nefes alma süreleri tanımalıyız. Hiç olmazsa haftada bir gün kendinize izin verin. Sevdiğiniz konularla ilgilenen ve şehrin kalabalığının dışına çıkın. Şimdi bahar. Park veya ormana gidin. Yaşam enerjisinin bol olduğu doğanın içinde kendinizi unutarak yürüyüş yapın. Bitkilerin güzelliğini içinize çekin. Derin nefesler alarak sadece doğayı hissedin. Gün içinde kendinizi çok gergin hissettiğiniz zaman hemen bulunduğunuz ortamı terk edin ve kendinize beş dakika ayırın. Dışarı çıkın ve gökyüzüne bakın. Bu bakış kendinizi unutarak ve sadece gökyüzünün renklerini ayırt edecek dikkatli bir bakış olsun. Sonra gökyüzünün rengini içinize çektiğinizi düşünerek derin bir soluk alın. Soluğunuzu verirken içinizdeki sıkıntıyı dışarı bıraktığınızı düşünün ve bu nefesi üç kez tekrarlayın. Şimdi kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Güne devam edebilirsiniz.

Kadın filozoflar

Tanrıçalar döneminden sonra başlayan Tanrılar döneminde kadının evin dışındaki bütün konulardan soyutlandığını görüyoruz. Hatta sadece eve kapatılmakla kalmayıp erkeklerin büyük bir baskısıyla karşılaştığını anlıyoruz. Özellikle Avrupa’da bir çeşit işkence düzeyinde uygulanan baskılar Ortaçağ ve hatta Rönesans dönemine kadar bütün şiddetiyle devam ediyor. Aslında Rönesans döneminde kadına uygulanan baskılar yumuşasa bile izlerini bugün hala sürdürmeye devam ediyor. Baskının yarattığı başkaldırı ise çeşitli biçimlerde ortaya çıkıyor. ‘Kadın Filozoflar’ kitabında ‘Marit Rulman’ Antikçağ’dan Aydınlanmaya kadar kadını inceliyor ve literatüre adını yazdırmış olan kadınları tek tek inceliyor. ‘Kabalcı Yayınevi’nden çıkmış olan bu kitap hem tarihin akışı içinde geçişleri işaret ederken, hem de kadınların tarihin gelişim süreci içindeki rollerini vurguluyor. Tarih, felsefe ve kendinizi merak ediyorsanız, bu kitabı değerli bir kaynak olarak tavsiye edebilirim.
Yazarın Tüm Yazıları