Yarasa eti

İşiniz yemekçilik olunca, değişik lezzetler tatmak da işinizin bir parçası olup çıkıyor.

Haberin Devamı

Yemeğe keşfedilecek bir coğrafya gibi bakmaya başlıyor, gittiğiniz yerlerde tarihin, coğrafyanın, iklimin yanı sıra yemeğin de peşine düşüyorsunuz. Hatta zamanla iş öyle bir hâl alıyor ki bir yemeğin peşine düşüp yolculuk yapmaya başlıyorsunuz.
Hâl böyle olunca gittiğiniz yerlerde en ilginç, en bilinmedik tatları aramaya, normal şartlarda yemeyi aklınızdan bile geçirmediğiniz şeyleri denemeye de açık oluyor damağınız. İyi bir yemekçi olmak bence damağın ve dimağın açık tutulmasıyla mümkün. Tabusuz bir damağa ve her daim yeniliklere açık bir dimağa sahip olmalısınız.
Dünyanın lezzetlerini keşfetmek için çok çeşitli ülkelerde çok çeşitli yemeklerin tadına baktım. Tadına bakmadığım çok sayıda yemek ve et de var tabii ki. Çünkü kendinizi yöresel tatlara adasanız bile bitecek gibi değil bu serüven.
Tadına bakmadığım yemeklerden biri de yarasa etiydi. Pasifik Okyanusu’ndaki adaların tropikal ormanlarında yaşayan yerliler, atalarından öğrendikleri şekilde yarasa tuzakları kurarlar. Yarasa avlayıp ateşte pişirir ve yerler. Özellikle erkek yarasa eti orada çok değerlidir, çünkü daha lezzetli olduğu düşünülür.

Haberin Devamı

ELMALI PİZZA KEKİ

Elmaları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra dörde bölün. Tavla zarı formunda küp küp doğrayıp tarçınla karıştırın.
Elmaları yağlanmış bir kek kalıbına yerleştirip üzerine yumurta, toz şeker, un, tarçın ve kabartma tozuyla hazırladığınız kek hamurunu aktarın.
Keki 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın.
Soğumasını bekleyip ters çevirin ve üzerine kremşanti sürerek
servise sunun.

Malzeme listesi

- 4 adet orta boy sarı golden elma
- 5 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
- Türk kahvesi fincanıyla 5 fincan toz şeker
- Türk kahvesi fincanıyla 6 fincan un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 çay kaşığı tarçın

Yazarın Tüm Yazıları