Yaralı karacayı omzunda taşıyan avcıya övgü

Güncelleme Tarihi:

Yaralı karacayı omzunda taşıyan avcıya övgü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 14:05

Yaralı karacayı omzunda taşıyan avcıya övgü

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) - ORDU'nun Perşembe İlçesi’nde arkadaşlarıyla birlikte avlanırken, ormanda bulduğu yaralı karacayı 3 kilometre boyunca omzunda taşıyarak kurtaran Volkan Bal'a destek yağdı. Bal, "Bütün avcı arkadaşlarımın da benim yaptığımı yapacağına inanıyorum. Avcı demek her şeyi öldürüyor anlamına gelmesin" dedi.
Ordu Avcılar ve Atıcılar Derneği üyesi, aynı zamanda Ordu Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Volkan Bal, Perşembe İlçesi'nin Kabaktepe Mahallesi'nde çulluk avına gitti. Arkadaşlarıyla burada çulluk avı yaparken yaralı karaca ile karşılaşan Volkan Bal, tampon uygulayıp kanamayı durdurmayı başardı. Yaralı karacayı omzunda 3 kilometre taşıyarak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim eden Bal'a, bu örnek davranışından dolayı sosyal medyada övgü yağdı.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, Volkan Bal'ın karaca taşıdığı fotoğrafını sosyal medya hesabından, 'Ormanda bulduğu yaralı karacayı tam 3 kilometre omzunda taşıyarak örnek bir davranış sergileyen Ordulu kardeşimizi kutluyorum' notuyla paylaştıp kendisini kutladı. Bal'ın görüntüsü sosyal medya üzerinden hızla yayılarak ilgi gördü.
Çocukluğundan beri av ve doğayla iç içe olduğunu, belgeli avcılık yaptığını belirten Volkan Bal, "Arkadaşlarımla haftasonu çulluk avına gitmiştim. Gelen sese gittim ve yaralı karaca gördüm. Arkadaşlarımla karacayı yakalayıp kanamaya tampon yaptık. 3 kilometre boyunca omzumda taşıyıp götürdüm. Milli Parklar'ı aradık onlar geldi onlara teslim ettik. Yaralı bir can var, kurtarmak için seferber olduk. Benim için her canlı çok canlıdır, kalbi atan her şey değerlidir” dedi.
VİCDANEN MÜDAHALE ETMEK DURUMUNDAYIZ
Sosyal medyadan örnek davranışı nedeniyle büyük destek alan Volkan Bal, herkese teşekkür ederek şunları söyledi:
"Avcı doğada her şeyi vurur değil, avcı doğayı korur. Rabbim bana nasip etti, o hayvanı bulmak bana nasip oldu. Bütün avcı arkadaşlarımın da benim yaptığımı yapacağına inanıyorum. Avcı demek 'her şeyi öldürüyor' anlamına gelmesin yani. Şu zamanlarda yavru karacalar oluyor. Köpeklerin, çakalların kovaladığı yaralı karacalar olabilir. Köyde yaşayanlar böyle bir ses duyarsa sese dikkat etsinler. Mutlaka yaralı bir şey vardır, vicdanen müdahale etmek durumundayız. Ben böyle düşünüyorum, bütün avcı arkadaşlarım da böyle düşünüyordur. Herkesin duyarlı olacağına inanıyorum."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!