Yaralar sarılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yaralar sarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 00:00

Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde derelerin taşması sonucu evleri su altında kalan vatandaşlar temizlik çalışmalarına devam ederken, belediye de malzeme yaprımında bulundu.

Haberin Devamı

Yamanlar Dağı’rndaki su bentlerinin sağanak yağmurda önceki gün sabaha karşı patlamasıyla sel sularının doldurduğu Peynirci ve Bostanlı dereleri patlayınca yüzlerce ev, işyeri ve site sular altında kalmıştı. Belediye ekipleri gece boyunca suyu tahliye etmek için çalıştı. Vatandaşlar da su basan evlerini temizlemek için uğraştı. Büyükşehir Belediyesi Demirköprü, Kent Hastanesi civarı ve Örnekköy’de 500 personel ve 40 araçla görev yaptı. Ekipler akşam da su baskını yaşanan bölgelerde vatandaşlara 5 bin ekmek, 4 bin pide dağıttı. Ayrıca vatandaşlara 2 ton bulaşık ve temizlik deterjanı verildi. Belediye ekipleri derelerin çöken duvarlarını onarımına da başladı, yeni baskın olmaması için önlem aldı.
Geceyi tanıdıklarının yanında geçiren vatandaşlar bu sabah da temizleme çalışmalarına devam etti. İzmir’de öğle saatlerinde başlayan yağmur da yine tedirginlik yarattı. Sel bölgesinde ilginç görüntüler de yaşandı. Ekin sitesinde sadece aşyalarını beslediği 70 güvercinin boğulmasıyla büyük üzüntü yaşayan Erkan Akpınar son kalan güvercini hortumla yıkayıp kurutarak kurtarmaya çalıştı. Öte yandan sitenin bahçesine dereden taşan sularla gelen ve çamurlar içinde yaşam savaşı veren balıklar için de çocuklar seferber oldu. Çocuklar kurtarabildikleri balıkları dereye bıraktı.

AKP’DEN TEPKİ

Haberin Devamı

Çiğli Ak Parti İlçe Başkanı Funda Özçoban da ayağına çizmelerini giyerek su basan bölgede vatandaşlarla görüştü. Özçoban belediyeyi eleştirdi. Özçoban, “Vatandaşımız mağdur olmuştur. Halkın yüzde 56’sının CHP’ye verdiği oyun karşılığı bu olmamalıydı. Büyükşehir ve Çiğli Belediyesinin bu kadar duyarsız kalmamalarını ve olay yerine gelip vatandaşımız çektiği rezilliği görmelerini istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!