Yaprak sanatçısı

Güncelleme Tarihi:

Yaprak sanatçısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2011 00:00

İzmirli sanatçı Ömür Köroğlu, doğadan topladığı yaprakları kurutarak, toblolara, düğün davetiyelerine, kartpostallara, kitap ayraçlarına dönüştürüyor.

Haberin Devamı

 Bu işe kitaplarının arasında kurutup sakladığı yapraklardan ilham alarak  başladığını söyleyen Köroğlu, “Türkiye’nin farklı bölgelerinden topladığım, hatta dünyanın değişik ülkelerindeki dostlarımın hediye olarak getirdikleri yaprakları, yere düşüp toprak olmadan önce sanatımla ölümsüzleştiriyorum. Onlara tablolarda, kartpostallarda, davetiyelerde ikinci kez hayat veriyorum. Yaprakların yanında bitkilerle de çalışmalar yapıyorum. İnsanlar benden aldıkları tablolarda, tebrik kartlarında, düğün davetiyelerinde, doğanın tüm renklerini yaşıyor” dedi.

Ömür Köroğlu, bir tablonun en az 200 yapraktan oluştuğunu belirterek, “Yaprak sanatı Osmanlı döneminde kısa bir süre sürmüş, dünyanın değişik ülkelerine yayılmış ve farklı tekniklerle devam ediyor. Ancak, cımbız tekniğiyle Türkiye’de bu sanatı bir tek ben yapıyorm. Taklit etmeye çalışanlar da oluyor ama başaramıyorlar. Sanatımın patentini almak için çalışmalarımı sürdürüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Köroğlu, düğün davetiyelerinin tanesini 3, kitap ayraçlarını 2.5, tabloları ise 25 TL’den sattığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!