Ege Haberleri

EGE

    Yaprak mantarında Denizli ilk sırada

    Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)
    13.09.2012 - 11:33 | Son Güncelleme:

    Pamukkale Üniversitesi Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kutret Gezer, kentin yaprak mantarı üretiminde merkez olabileceğini belirtti.

    Pamukkale Üniversitesi Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (PAÜMMER) mantar üreticileriyle yapılan toplantıya PAÜMMER Müdürü Doç. Dr. Kutret Gezer, Ege Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erbil Kalmış, Tarım İl Müdürü Sezgin Kutlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarla ve Bahçe Bitkileri Dairesi’nden Bilge Alaçam ile mantar üreticileri katıldı.

    Denizli’de 18-20 Ekim’de yapılacak 9’uncu Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi hakkında mantar üreticilerine bilgiler veren ve üreticilerden kongreye katılmalarını isteyen PAÜMMER Müdürü Doç. Dr. Kutret Gezer, Denizli’de daha çok yaprak mantarı üretiminin yapıldığını dile getirip, “Denizli’de yaprak mantarı üretimi son yıllarda gelişiyor ve üretim artıyor. Sadece protein değerine bakıldığında bile yaprak mantarı yüzde 5, şapka mantarı yüzde 3 değere sahip. Yaprak mantar, sütten daha fazla protein değerine sahip bir gıda. Böyle bir mantarı hem üretmek hem de tanıtmak gerekir. Pleurotus osteratus dediğimiz yaprak mantarının Denizli’de üretiminin artması için merkez olarak biz destek vermeye hazırız. Yaprak mantar üretiminde Denizli merkez olabilir” dedi. Yaprak mantarının pazarlamasında da sıkıntı olmadığını belirten Gezer, 18 Ekim’de yapılacak kongrede üreticilerin sorunlarının masaya yatırılacağını ifade etti. Doç. Dr. Gezer, kongrenin mantar üreticileri için önemli olduğunu belirtip takip etmelerini istedi.

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı