Yaprak Dökümü’nün Şevket’i olacaktım

Güncelleme Tarihi:

Yaprak Dökümü’nün Şevket’i olacaktım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 00:00

Rock’çı Umut Kuzey ile üçüncü albümü “Al Beni” hakkında konuştuk, sohbetimiz sırasında ilginç bir gerçeği öğrendik. Meğer saçlarını kestirmeye kıyabilseymiş, onu reyting rekortmeni “Yaprak Dökümü”nde şevket rolünde izleyecekmişiz!

Haberin Devamı

Dört yıl aradan sonra üçüncü albümünüz “Al Beni” piyasaya çıktı. Neden yeni albüm için bu kadar uzun süre beklediniz?

- Nedeni artık müzik prodüksiyonlarının kolay yapılamaması. Metin Türkcan, Arda Algül, Tarkan Gözübüyük ve Çağlar Türkmen gibi başarılı müzisyenlerle çalışma fırsatı bulunca yeni albüm çıkarmaya karar verdim. Albümle ilgili güzel geri dönüşler aldık. Kısacası albüm doğru zamanını buldu.

Metin Türkcan albüme nasıl dahil oldu?   

- Bir önceki albümümde de Metin ile çalışmıştık ama bu kez prodüktörlüğü de ona bıraktım. ılk prodüktörlük tecrübesi ve o da keyif aldı bu albümü yapmaktan dolayı. Tarkan Gözübüyük ve Alen Konakoğlu da albümde yer alan önemli isimler. Türk rock müziğinin üst düzey adamlarının albümde olması beni mutlu ediyor.

MÜZİĞİ TERCİH ETTİM DİZİ REYTİNG REKORU KIRDI  

Albümün çıkış şarkısı “Al Beni”, ancak albümün en ilgi çeken şarkılarından biri “Yaprak Dökümü”. şarkı aynı adlı diziyi çağrıştırıyor. Nasıl ortaya çıktı bu şarkı?


- Bir önceki albümü yaparken “Yaprak Dökümü”nün yapımcısı Kerem Çatay ile tanışmıştım. Daha dizi ortada yoktu. Projesinden bahsetti ve şarkı yapıp yapamayacağımı sordu. Bu şarkıyı yaptım ve gönderdim. Aslında dizide şevket karakterini de ben oynayacaktım. Ancak ‘Saçını kestir’ dediler. Tam albümü çıkarırken saçlarımı kestirmek istemedim. Onlar da bunun gerekli olduğunu söyleyince kendimi tarttım. Ben müziği tercih ettim ama dizi reyting rekorları kırdı.

Sonra diziyi izlediniz mi hiç?

Birkaç kez izledim. Şevket’i oynayan arkadaşın alın çıkıklığı benziyordu bana. Ama oyunculuğunu eleştirebilecek biri değilim.

Yine teklif etseler oyunculuğu düşünür müsünüz?

- Tabi neden olmasın?

Yine “saçını kestir” deseler..

- Yok, o olmaz.

Haberin Devamı

AMERİKA ŞARKIMA SANSÜR UYGULANIYOR

Peki “Yaprak Dökümü” şarkınız neden dizide kullanılmadı?


- Başka bir müzisyenle anlaştılar. Ben de bu şarkıyı Metin’e dinletince albüme koymamız gerektiğini söyledi.

Bir de babanızın ağzından kendinize yazdığınız bir parçanız var, “Oğlum”. Bu şarkının ortaya çıkış süreci nasıldı?

Albümdeki en gerçek parçadır. Benim babama, onun düşünceleri ile yazdığım bir şarkıydı. Babam çiftçiydi, Adana’da yaşıyorduk. Babamı çok az görüyordum. Çok sonra aramızdan ayrıldı. Bir gün otururken babamın yanımda olmadığını, bugünleri göremediğini, mutluluğun ne olduğunu düşünürken çıktı bu şarkı. Dinleyenleri bırak, benim gözlerim hâlâ dinledikçe doluyor.

“Amerika” adlı şarkınıza klip çektiniz. Ancak klibinizi ekranlarda göremiyoruz. Bunun nedeni nedir?

- Gerekçesiz bir sansür var. Kültür Bakanlığı’ndan bandrol almış bir şarkıya klip çekiyorum, internette tıklanma oranı çok yüksek ama daha bir kanalda bir kere dönmedi.

Klipteki çuval sahnesi yüzünden mi tüm bunlar?

- ınsanların düşündüklerini söylemesi gerekiyor. Gençliği ıncirlik Üssü’nün yanında geçmiş olan biri olarak fikrimi beyan ediyorum ve barış yanlısı bir video yapıyorum. Sorduğumda RTÜK engeli diyorlar ama ortada RTÜK’ten resmi bir açıklama da yok. Bir sindirilmişlik içerisinde kendi otokontrolleriyle yayınlamıyorlar. Çuval sahnesi, “Kurtlar Vadisi Irak” filminde de vardı. O filmi ulusal kanallar yayınladı ama klibimi bir kez ekranda göremedim.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARIMI GÖRÜNCE ‘BU BEN MİYİM’ DEDİM

Fotoğraflarınızda neden çıplaklık ön planda?

- İki albümde görsel yönden zayıftı bu kez Mehmet (Turgut), ‘Seni mitolojik bir kahraman olarak çekmek istiyorum’ dedi. Giyinik fotoğraflarım da var ama kapak tasarımı da onun tercihi. ılk gördüğümde “Bu ben miyim” dedim.

Konserden önce kızlar size nasıl geliyor?

- Umut Abi diye.

Konserden sonra?

- Daha çok imza almaya ve öpmeye geliyorlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!