Yapracık'ta doğalgaz Keklik'te elektrik

Güncelleme Tarihi:

Yapracıkta doğalgaz Keklikte elektrik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 01:00

Altyapı çalışmaları nedeniyle dün Başkent’in iki semtinde doğalgaz ve elektrik çilesi yaşandı. Isınmak için battaniyeye sarınan vatandaşlar, ev ve iş yerlerini de tüplü lüks ve mumlarla aydınlattı. Vatandaşlar, hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü günde yaşadıkları çileye, “Bir çalışmayı sorunsuz yapmak bu kadar mı zor” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Yapracık’ta, altyapı çalışmaları yürüten bir iş makinesi, TOKİ konutlarını besleyen ana doğalgaz borusunu patlattı. Olay, önceki akşam saat 22.00 sıralarında yaşandı. Borudan sızan gaz paniğe neden olurken, Başkentgaz ekipleri sızıntıya müdahale etti. Patlayan borunun yenilenmesi için gaz kesildi. Kesintiden, kalorifer petekleri soğuyup, mutfak ocakları yanmayınca haberdar olan vatandaşlar, geceyi elektrikli ısıtıcılarla geçirdi. Çalışmalar gece bitirilemeyince vatandaşlar dün de doğalgaz sıkıntısı yaşadı. 

Yapracıkta doğalgaz Keklikte elektrik

ELEKTRİKLİ ISITICIYLA ISINDILAR

Hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü gündüz saatlerinde vatandaşlar, doğalgazları olmadığı için yemek ve çaylarını piknik tüplerinde yaptı, elektrikli cihazlarla ısınmalya çalıştı. Bölgedeki ilk ve ortaokullara giden öğrenciler, sınıflarda elektrikli ısıtıcılarla ders yapmaya çalıştı. Semtteki doğalgaz mağduriyeti, yaklaşık 19 saat süren çalışmaların tamamlanmasının ardından sona erdi.

Haberin Devamı

Yapracıkta doğalgaz Keklikte elektrik

2 AYLIK ÇALIŞMA 1 GÜNLÜK KESİNTİSİ

Çankaya’ya bağlı Keklikpınarı Mahallesi’nde ise EnerjiSA Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (BEDAŞ) elektrik kablolarını yer altına almak amacıyla yaklaşık için 2 ay önce başlattığı çalışmaların tamamlandığı gün, uzun süreli enerji kesintisi ile karşı karşıya kaldı. Yeni kablolardaki arızadan kaynaklı kesintiye hemen müdahale edilse de sorun tespit edilemedi. Ekipler, gündüz üzerini toprakla kapattıkları kabloların bağlantı noktalarını, gece saatlerinde yeniden kazdı. Çalışmalar devam ederken mahalleye jeneratör ile elektrik verildi. Ancak jeneratör, ihtiyacı karşılamayınca vatandaşlar yine elektriksiz kaldı. 

TÜPLÜ AYDINLATMA

Elektrik olmadığı için evlerdeki elektronik aletler çalışmadı. Kombi ve elektrikli ısıtıcılarını da kullanamayan vatandaşlar, battaniyelere sarındı. Arızanın akşam saatlerine kadar giderilememesi mahallelinin tepkisine neden oldu. Dükkânını tüplü lüks ve mumlarla aydınlatan esnaf, “Dolaplar çalışmadığı için ürünlerin birçoğu bozuldu. Müşteri geliyor, bir şey alacak ama içerisi karanlık. Mecburen bu tür aletlerle içeriyi aydınlattım” diye konuştu.

Haberin Devamı

SORUNSUZ YAPMAK ZOR MU?

Elektrik kesintisinin yanı sıra alt yapı çalışması nedeniyle yolların da köstebek yuvasına döndüğünü belirten mahalle sakinlerinden Naci Çevik ise BEDAŞ’a tepki gösterdi: “Burada aylardır çalışma var. Yollar köstebek yuvası gibi. Sokakta yürüyemez olduk. Arabalar ilerleyemiyor. Her yer kazılmış. Bir de üzerine elektriğimiz gitti. Mahallede çocuklu aileler, yaşlılar var. Bir çalışmayı sorunsuz yapmak bu kadar mı zor?”

ENERJİ VERİLDİ TEKRAR ARIZALANDI

Öte yandan BEDAŞ’ın, sadece 1 sokağa enerji verilemediğini belirttiği yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“12 Aralık 2016 Pazartesi günü saat 16.00 civarında Keklikpınarı Mahallesi 905, 907, 904 ve 908 Sokak civarında arıza tespit edilmiştir. Arıza onarım çalışmaları hızlıca başlatılmış olup, müşterilerimizin enerjisiz kalmasını önlemek için 18.00 itibari ile mobil jeneratör temin edilerek enerji arzı sağlanmıştır. Müşterilerimizin arıza kaynaklı enerji arzının sağlanamama durumu söz konusu olmayıp; jeneratör ile beslemelerde 3’er saat aralıklarla sadece bir sokakta elektrik sağlanamamıştır. Söz konusu arıza giderilerek bugün (dün) sabah saat 08.00 civarı şebekeye enerji alınmış ancak kabloda tekrar arıza meydana gelmiştir. Arıza onarım çalışmaları aralıksız olarak devam etmektedir. Bunun yanı sıra tesisinin ekonomik ömrünü tamamlamış ve çok eski olması nedeniyle yatırım kapsamında yeni trafo tesis edilmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!