Yapımı yavaştı ama kendisi çok hızlı

Güncelleme Tarihi:

Yapımı yavaştı ama kendisi çok hızlı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 13:41

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin-Münih arasını 4 saate indiren ve yapımı 26 yıl süren hızlı tren hattını düzenlenen törenle hizmete açtı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Merkel, tamamlanan Münih-Berlin hattında yüksek hızlı tren ICE’nin kokpitinde yeni güzergâhın açılışını yaptı. Yeni hızlı trenle Berlin-Münih arası 4 saatin altına düştü. Berlin-Münih hattındaki yeni ICE hızlı tren, Merkel ve seçkin misafirlerle ilk seferini yaptı. Yolu iki saat kısaltacak olan yeni ‘sprinter’ trenlerin tren ve otobüs firmalarına karşı rakip olacağı kaydedildi.
Yapımına 1996 yılında başlanan Berlin-Münih hızlı tren hattının inşası bu yıl tamamlandı. Yeni tren yolu hattı üzerinde 22 tünel ve 29 köprü bulunuyor. Bu hattaki trenin tepeler ve vadilerden saatte 300 kilometre hızla geçtiği kaydedildi.

1991 YILINDA PROJELENDİRİLDİ
İki Almanya’nın birleşmesinden sonra Almanya’nın doğu ve batı kesimini birleştirmek üzere ilk 1991 planlanan projenin 10 milyar dolara mal olduğu kaydedildi.
Münih Berlin hattında üç hızlı trenin karşılıklı olarak her gün yolcu taşıyacağı ve trenlerin seferler sırasında Erfurt ve Nuremberg’da duracağı ifade edildi. Aynı hatta gidecek diğer hızlı trenlerin bu rotada düzenli aralıklarla duracağı ancak onların yolculuğunun 4 saat 25 dakika süreceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!