Yapımcı ve yönetmen Taytak’tan resim sergisi

Güncelleme Tarihi:

Yapımcı ve yönetmen Taytak’tan resim sergisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 13:44

SİNEMACI ve Yapımcı Semih Taytak’ın Bodrum’da açtığı, tuval üzerine akrilik uygulamasıyla yapılan resimlerin yer aldığı ’Fol’ isimli sergisi beğeni topladı.

Haberin Devamı

İstanbul’dan altı ay önce Bodrum’un Gündoğan Mahallesi’ne yerleşen belgesel film yapımcısı ve yönetmen olan evli ve bir çocuk babası 55 yaşındaki Semih Taytak, tuval üzerine akrilik uygulamasıyla yapılan resimlerin yer aldığı bir sergi açtı. Yaklaşık 30 yıllık film ve belgesel yönetmenliğini ardından 2009’da "ilk aşkım" dediği resme yönelen Taytak’ın eserleri beğeni topladı.

1980 yılında ’Arayış’ ve 1990 yılında çektiği ’Büyük Sinbad’ isimli filmleri ile ’En İyi Kısa Film’ ödüllerini kazanan Taytak, "Güzel sanatlardan mezun oldum. Hayalim hep iyi bir ressam olmaktı. Ancak rüzgar beni film yönetmenliğine savurdu. Tekrar ilk aşkım olan resme yöneldim. Bodrum’a yerleştim. Film yapımcılığımdaki ve sanat yönümdeki birikimleri Bodrum’un sanat dünyası ve genç yeteneklerle paylaşmak istiyorum. Bu nedenle buradaki sanat galerisinde gerek üniversite öğrencileri gerekse de Bodrum’daki sanat dünyasının değerli isimleri ile atölye çalışmaları ve worshoplar gerçekleştireceğiz" dedi.

Avenue AVM’deki Art 212 Bodrum Kültür ve Sanat Platformu Galerisi’nde açılan serginin 10 Mayıs’a kadar açık kalacağı belirtildi. Serginin açılışını Taytak, galeri yönetmeni Okşan Arman ve basın danışmanı Nebahat Ercan ile birlikte yaptı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!