Yapılandırma sistemine geri dönebilecekler

Güncelleme Tarihi:

Yapılandırma sistemine geri dönebilecekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 00:00

Öğrenim ve Katkı Kredisi borçlarını ödemeyenler bu tutarları ödemeleri gereken tarihten itibaren geç ödeme zammı ile dört ay içerisinde ödemeleri şartıyla yapılandırma sistemine geri dönebilecek.

Haberin Devamı

ÖĞRENİM ve Katkı Kredisi borçlarını ödemeyenler bu tutarları ödemeleri gereken tarihten itibaren geç ödeme zammı ile dört ay içerisinde ödemeleri şartıyla yapılandırma sistemine geri dönebilecek. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, yapılandırmadan sonra taksitleri süresinde ödemediğinden sistemden çıkan borçlulara tekrar sisteme girme hakkı verildiği ve borçluların tutarları ödemeleri gereken tarihten itibaren geç ödeme zammı ile birlikte dört ay içerisinde ödemeleri gerektiği kaydedildi.

Sisteme geri alındılar

Açıklamada 25 Şubat 2011’den sonra kuruma başvuran borçluların, sistemde yapılan hesaplama ile tekrar sisteme alındığı hatırlatıldı. Yapılandırma sistemine tekrar dönen ve borçlarını aksatmaları sebebiyle sistemden yeniden çıkan borçlulara 15 Haziran 2012 tarihinde yeni bir hak tanındığı anlatılan açıklamada, “6111 sayılı Kanun ile ödemesi gereken tutarları ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal edenlerin bu tutarları ödemeleri gereken tarihten itibaren geç ödeme zammı ile birlikte dört ay içerisinde ödemeleri şartıyla sisteme geri dönecekleri” duyuruldu. Borçluların “www.kyk.gov.tr” adresinden kimlik numarası ile sorgulama yapabileceği veya “444 1961” numaralı Kurum Çağrı Merkezi’nden bilgi alabileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!