Yapı Kredi'den 500 milyon dolarlık 7 yıl vadeli eurobond ihracı

Güncelleme Tarihi:

Yapı Krediden 500 milyon dolarlık 7 yıl vadeli eurobond ihracı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 13:17

Yapı Kredi'den 500 milyon dolarlık 7 yıl vadeli eurobond ihracı

Haberin Devamı

İstanbul, 21 Haziran (DHA) - Yapı Kredi, uluslararası piyasalarda 7 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli 500 milyon dolar tutarında eurobond ihracı gerçekleştirdi.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, dünyanın dört bir yanından yatırımcının ilgi gösterdiği 21 Haziran 2024 vadeli tahvilin kupon oranı ve yatırımcıya getirisi ise yüzde 5.85 oldu.

Eurobond ihracında BNP Paribas, Goldman Sachs International, J.P. Morgan, Mizuho, Standard Chartered Bank, UniCredit görev aldı.

Banka olarak fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesine her zaman önem verdiklerini dile getiren Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, küresel belirsizlik döneminde gerçekleştirilen bu işlemin Yapı Kredi’ye ve Türkiye’ye duyulan güveni bir kez daha gösterdiğini söyledi ve ekledi:

"Yapı Kredi olarak sürdürülebilir ve sağlıklı bir büyüme stratejisi izliyoruz. Bu stratejimizin önemli unsurlarından biri de kaynaklarımızı etkin biçimde çeşitlendirebilmek. Sene başından bu yana uluslararası piyasalardan yapmış olduğumuz dolar cinsinden Eurobond ihraçları ile 1.1 milyar dolarlık kaynağı ülke ekonomimize aktarmış olduk. Öte yandan bu ihraç, dalgalı piyasa ortamında bankamızın ve ülkemizin döviz cinsinden borcu yönetebilmesine duyulan güveni de bir kez daha teyit etmiş oldu." (Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!